Makedonija dočekala junake iz Istanbula: Igračima pola milijuna eura za rušenje turskog diva

Foto: FK Vardar

JEDNO od najvećih iznenađenja ovogodišnjih kvalifikacija za UEFA-ine lige priredio je FK Vardar koji je ukupnim rezultatom 4:1 izbacio Fenerbahče i ušao u skupinu Europske lige.

Čudo iz Skoplja od klubova iz regije nadmašio je samo Maribor ulaskom u Ligu prvaka, ali Makedonci su imali trnovitiji put. Nakon što su izbacili Malmö i pobijedili Kopenhagen na svom terenu, ispali su teškim porazom u Danskoj i završili u play-offu za Europsku ligu. U isto vrijeme momčad je iznenada napustio trener Goce Sedloski, a i prvi čovjek i financijer kluba najavio je odlazak jer su se navijači pobunili zbog visoke cijene ulaznica.

No uz sve te probleme pobijedili su Fenerbahče kod kuće 2:0 i stigli na korak do povijesnog uspjeha koji su sinoć potvrdili usred Istanbula pobjedom 2:1.

Usred noći, oko 2:30, makedonski junaci su sletjeli kući, a na aerodromu ih je dočekalo stotine navijača koji su s njima proslavili prvi ulazak u skupinu Europske lige u klupskoj povijesti.

Makedonski mediji pišu da će igrači i stručni stožer Vardara za ovaj uspjeh podijeliti 500.000 eura premija, a klubu će od UEFA-ine nagrade ostati još barem tri milijuna.

U skupini Europa lige Vardar će imati težak posao, protivnici su mu ruski Zenit, Real Sociedad i Rosenborg.
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.