Maldini će postati šef struke posrnulog velikana?

Foto: EPA

JEDAN od najboljih braniča u povijesti nogometa, Paolo Maldini (55) odnedavno više nije u ulozi tehničkog direktora u svom Milanu, s kojim se ljetos rastao. Legendarni Talijan po mnogima je ujedno najbolji bek i stoper ikad, a trenutno je bez stalnog angažmana.

Međutim, Maldini bi uskoro mogao uskočiti u novu ulogu, i to u još jednoj misiji spašavanja posrnulog velikana kakvu je uvelike uspješno obavio kod kuće. Engleski mediji pišu kako bi mogao postati sljedeći sportski direktor Manchester Uniteda, pod uvjetom da dođe do najavljivanih promjena u vlasničkoj strukturi kluba.

Dolazi s novim vlasnikom?

Naime, dio dionica kluba s Old Trafforda želi preuzeti britanski mogul Jim Ratcliffe. Navijačima omraženi Amerikanci Glazeri i dalje bi ostali djelomični vlasnici, ali Ratcliffe bi preuzeo dio ovlasti i jedan od prvih poteza bio bi mu angažman Maldinija.

Maldini je sin čuvenog Cesarea Maldinija i u Milanu je bio od 1978., kada je kao dječak prve nogometne korake napravio u Milanellu. Za prvu momčad debitirao je 1985. te je cijelu karijeru nosio crveno-crni dres, a kasnije je bio kapetan sve do 2009. i kraja karijere. Odigrao je nestvarnih 25 sezona, 902 utakmice, uz 33 gola i 25 osvojenih trofeja, među kojima sedam Scudetta i pet Liga prvaka.