"Mama Mbappe zna dvije riječi: Ne i Još. Od PSG-a će izmusti čak 90 milijuna bonusa"

Foto: Profimedia

"MAMA? Baš sve joj pričam, čak i o svojim djevojkama. Sve zna o meni. Ona je osoba od mog najvećeg povjerenja", tako je 2018. govorio tada 19-godišnji Kylian Mbappe. No on nije bio običan, nego najskuplji tinejdžer u povijesti. Onaj za kojeg je PSG upravo Monacu platio odštetu od 180 milijuna eura i koji je briljirao na putu Francuske do svjetskog naslova. Ni njegova majka Fayza Lamari nije bila, a pogotovo nije ostala obična majka. 

Majka i otac su od početka sinove karijere zajednički vodili poslove

The Athletic je u vrijeme kada je aktualan Mbappeov odlazak iz PSG-a u Real objavio insajderski uvid iza kulisa obitelji Mbappe. U njoj su sve poslove oko sina Kyliana, teške stotine milijuna eura, vodili njegova majka Fayza Lamari i otac Wilfried Mbappe. Na početku karijere svojeg fenomenalnog sina majka i otac zastupali su ga zajednički uz podršku i pravno pokrivanje odvjetnice Delphine Verheyden. Otac je bio zadužen za sportski, a majka za komercijalni dio. Međutim, roditelji su se rastali, a time su majka i odvjetnica preuzele sve pregovore. 

Razvod nije poremetio raspodjelu uloga. Otac je zavodio šeikove izaslanike dok je majka istovremeno pregovarala s Realom

"Prošle godine su rastavljeni supružnici pokazali da razvod nije poremetio roditeljsku raspodjelu poslova. Krajem sezone 2021./22., kada je Mbappe vagao hoće li ostati u PSG-u ili otići u Real, otac Wilfried se namjestio u privatnu ložu šeikovog gazde kluba Al-Khelaifija. Mbappeu starijem su ispadali bomboni iz usta. Zapričavao je predsjednika i Katarane pričama koje su željeli čuti. Istog dana majka Fayza Lamari pregovarala je s Realom", piše The Athletic i nastavlja:

"Mama je Mbappe, kako je zovu, nevjerojatna, svjedoči nam izvor iz Reala. Nikako je se ne može slomiti. Samo ponavlja dvije riječi: 'Ne' i 'još'. Uvijek želi još i stalno drži pokeraško lice najiskusnijeg pregovarača. Toliko je bila beskompromisna u tim pregovorima da joj je Real na kraju pristao prepustiti komercijalna prava od Mbappeovog imidža kako bi potpisao njenog sina."

Lani je spektakularno namagarčila predsjednika i direktora Reala, ali to je ništa u odnosu na to što je sada napravila PSG-u

Zatim je servirala novi udar vođama Reala: "Umjesto da potvrdi dogovoreni sinov prelazak u Real, on je produljio ugovor s PSG-om. Realov predsjednik Florentino Perez i sportski direktor Jose Angel Sanchez ostali su šokirani time kako ih je mama Mbappe prevarila."

No još gore je izradila PSG, ovog kasnog proljeća. Mbappe je godinu dana prije završetka ugovora s PSG-om klub čija je najveća i najplaćenija zvijezda obavijestio da ga nakon toga ne želi produljiti. To je uradio pismom, koje je prvo poslao novinarima. PSG je na to pobjesnio. Katarski emir šeik Tamim bin Hamad Al Thani zbog toga je prije četiri dana dao ultimatum Mbappeovoj obitelji. 

Zašto mama i sin žele ostati još jedno ljeto u klubu iz kojeg žele otići?

Najplaćeniji igrač PSG-a mora do kraja mjeseca produljiti ugovor koji mu završava sljedećeg ljeta ili otići. Treće opcije nema jer PSG-u ne pada na pamet dogodine bez odštete pustiti superzvijezdu koju plaća vrtoglava 72 milijuna eura godišnje. Mbappe od tada u medijima ponavlja kako ne želi otići iz PSG-a ovog ljeta, ali jasno je da ga klub sada mora prodati.

Real je već spremio 200 milijuna eura za njega ako ga kupi ovog ljeta ili 100 milijuna eura samo za potpis ako dođe sljedećeg ljeta. Međutim, Mbappe i njegova majka i ovdje žele iscijediti svaki euro, točnije svaki milijun eura. Sada cijela obitelj govori kako Kylian ne želi ići iz PSG-a prije kraja ugovora. Otkriveno je zašto, i to je vrhunska ironija za kraj priče. Ako ondje ostane i nakon ovog ljeta, igrač koji svim silama želi otići iz PSG-a u rujnu od toga kluba dobiva 90 milijuna eura na ime bonusa za vjernost. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.