ENGLESKA REPREZENTACIJA

Mama mu je spasila karijeru i s njom je gledao nogomet. Sad će igrati protiv Hrvatske

Foto: Lee Smith/Reuters/Guliver

OZLJEDA Trenta Alexandera-Arnolda u pripremnoj utakmici engleske reprezentacije protiv Austrije uništila je nadu Liverpoolovog igrača da će nastupiti na utakmicama Europskog prvenstva. Ujedno je natjerala izbornika Garetha Southgatea da pozove Bena Whitea i da mu priliku za debi.

White je debitirao za reprezentaciju upravo protiv Austrije, a nastupio je poslije i u pripremnom dvoboju protiv Rumunjske. Hoće li zaigrati u nedjelju na Euru protiv Hrvatske, u ovom trenutku vjerojatno zna samo engleski izbornik, no branič Brighton and Hove Albiona tome će se svakako nadati.

Prije samo nekoliko dana razmišljao je gdje će provesti ljetni odmor i njemu je sve ovo još nevjerojatno.

''Mislio sam da ću biti negdje gdje je vruće, primjerice u Portugalu. Nisam ovo očekivao'', izjavio je 23-godišnjak koji uvrštenje na popis igrača koji će konkurirati za nastup na Euru naziva nestvarnim.

Prije samo sedam godina sve ovo White nije mogao ni sanjati. Imao je 16 godina kad je Southampton odustao od njega i pitanje je kako bi njegova karijera izgledala da se u sve nije umiješala njegova majka.

''Pitala me tog dana želim li biti nogometaš. Rekao sam joj da želim, da je nogomet moja strast, a ona je uzela telefon i počela nazivati klubove i uspjela mi je dogovoriti probe na više mjesta'', potvrdio je White i otkrio da njegovo uvrštenje u Englesku mijenja i dosadašnji način na koji su majka i on pratili utakmice.

''Utakmice engleske reprezentacije bih obično gledao s njom'', rekao je White.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.