Europa liga

Mamić: Ovo je nova momčad u odnosu na prošle godine i može izgledati još bolje

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

NOGOMETAŠI Dinama su u šestom kolu Europa lige na Maksimiru svladali moskovski CSKA rezultatom 3:1. Hrvatski prvak kao prva momčad u skupini K nastavlja natjecanje u 1/16 finala.

Pogotke za Dinamo su postizali Joško Gvardiol u 28., Mislav Oršić u 41. i Lirim Kastrati u 75. minuti. Minutu nakon Kastratijeva gola počasni zgoditak za CSKA je zabio Kristijan Bistrović. Bio je to ujedno i prvi primljeni pogodak Dinama u grupnoj fazi Europa lige ove sezone.

Tekstualni prijenos izjava

Zoran Mamić, trener Dinama (press-konferencija): "Čestitke momčadi na sjajnoj igri i sjajnom rezultatu. 80 posto vremena smo igrali odličnu utakmicu. Sa suradnicima i igračima sam podijelio da nas može uzdrmati ako primimo gol i to se dogodilo. Ipak, prvih 45 minuta i većina drugog dijela nam služe na čast. To je kod nas samo večeras jer već u nedjelju nas čeka derbi protiv Rijeke."

"Leovac ima četiri šava, dobro je dobio po glavi, a Ademi mora obaviti preglede za nešto konkretnije."

"Teško je reći koga želimo dobiti. Mi imamo puno prostora za napredak. Ovo je nova momčad u odnosu na dvije prošle godine. Protokom vremena to može izgledati još bolje, posebno kada prođemo kompletne pripreme. Želja za ždrijeb nemam, pokušat ćemo se pripremiti na najbolji mogući način pa ćemo vidjeti."

"Čestitke Rijeci na sjajnom rezultatu i lijepoj prezentaciji hrvatskog nogometa. To je derbi, dobra i velika utakmica, ali mi bez uvijanja idemo po tri boda. Mi moramo biti na nivou i koristiti priliku koja nam se tamo ukaže."

"Mi nismo spominjali to da ne želimo primiti gol. Rekao sam i na presici prije utakmice da želim pobjedu, radije i s 5:4, nego da odigramo 0:0. Dobio sam poruku da smo svjetski rekorderi po minutaži, pa i to je sjajno."

"Drago mi je radi Bistrovića, odigrao je odličnu utakmicu i pokazao je da je vrijednost hrvatskog nogometa."

"Gvardiol ima jako visoke limite. Neka ima zdravlja, pozitivan je i jako kvalitetan. Mislim da će dogurati jako daleko. Ne mogu sigurno reći hoće li on ostati na zimu, ali vjerujem da hoće. Imat ćemo odgovor u roku od sedam do 10 dana. Joško je također izrazio želju da ostane kod nas, a Leipzigu se sviđa što smo prošli skupinu EL-a."

Viktor Gončarenko, trener CSKA (press-konferencija): "Puno toga nije bilo dobro u prvom poluvremenu. Nismo uspjeli zaustaviti nijedan napad Dinama. U drugom poluvremenu smo bili puno bolji, igrali smo agresivnije, ali nismo uspjeli okrenuti rezultat."

"Dinamo je iskusna momčad. Ne znam koliko daleko može doći u Europa ligi jer to ovisi najviše o ždrijebu."

"Sve ovisi iz koje perspektive gledate. Dinamo je bio bolji u prvom poluvremenu i mogao je dati više golova, a mi smo isto mogli napraviti u drugom dijelu. Ipak, rezultat utakmice je realan. Mi smo svoje prilike najviše propustili u svojim domaćim utakmicama u Europa ligi."

"Bistrović je bio odličan, ali mi imamo veliku konkurenciju u veznom redu. Imamo još dvije utakmice do kraja polusezone i vjerojatno će u njima dobiti priliku."

"Nikola radi odlične korake prema naprijed. Njegov razvoj ove sezone je vrhunski. Mi u daljnjem razvoju nećemo sputavati Vlašića."

"Preuzeli smo dodatni rizik jer je pet igrača ostalo u Rusiji. U ritmu smo puno utakmica, a Dinamo igra manje zahtjevne utakmice pa si može dopustiti da u Europa ligi uvijek igra s najjačom postavom."

"Kada se pogleda sveukupno, više je faktora utjecalo na cjelokupni rezultat u Europa ligi. Otegotne okolnosti su bili zgusnut raspored, mlada momčad i bolest igrača u najvažnijem dijelu sezone."

Mislav Oršić, krilni napadač Dinama (u prijenosu Arena Sporta): "Mislim da smo od početka bili dobri, agresivno smo ušli u utakmicu i nismo ništa prepustili slučaju. Nažalost, primili smo taj pogodak, ali nema veze."

"Čudno je to u nogometu kad ti netko spomene da nešto takvo uopće postoji onda želiš da i tu šestu utakmicu ne padne gol, ali idemo dalje. Bitno da je cijela ekipa dobro igrala. Nisam uopće razmišljao o ždrijebu, koga god da dobijemo, bit ćemo im ravnopravni."

"Protiv Rijeke neće biti publike, ali bit će pravi derbi. Pokušat ćemo na terenu pokazati dobru igru da oni pred televizorima uživaju."

Kristijan Bistrović, veznjak CSKA (u prijenosu Arena Sporta): "Mi smo dosta loše igrali u prvom poluvremenu. Odigrali smo ispod svake razine, a Dinamo je bio dobar i u obrani i u napadu od samog početka."

"Da, zabio sam Dinamu taj jedan gol, ali što se tiče nas to ne mijenja ništa puno. Moramo puno raditi i ispraviti u prvenstvu što možemo. Teško je biti zadovoljan svojom igrom kad ti momčad izgubi. Moramo svi biti bolji."

"Mislim da smo jako kvalitetna ekipa s dobrim izbornikom i da možemo napraviti dobre stvari na Euru. Tamo nema slabih ekipa, ali mi idemo pokazati koliko možemo."

Joško Gvardiol, branič Dinama (u prijenosu Arena Sporta): "Prije svega hvala, možemo biti zadovoljni pobjedom. Jedino ćemo malo žaliti zbog toga primljenog pogotka."

"Svi znamo da Majer ima jako dobar centaršut, odigrali smo uigranu akciju, našao sam se na tom mjestu gdje je trebalo i zabio gol."

"Bio sam sretan što sam počeo na stoperu, ali kad se ozlijedio Leovac, odigrao sam što je trebalo. Nikad to nije bio problem niti će biti. Nemamo želje za ždrijeb, koga god da izvučemo, neće biti lako, kako je nama tako je i njima."

Zoran Mamić, trener Dinama (u prijenosu Arena Sporta): "Čestitke momčadi na zasluženoj pobjedi. Mislim da smo danas tijekom cijele utakmice pokazali jako dobru igru. Malo smo pali zadnjih 15 minuta, ali to je normalno nakon niza utakmica kroz kakav smo prošli. Sada smo okrenuti ždrijebu u ponedjeljak i utakmici s Rijekom u nedjelju."

"Utakmica je izgledala kao da nećemo primiti taj jedan gol, ali i prije utakmice smo pričali da ćemo izgubiti kontrolu kad primimo gol. Tako je i bilo, ali kad smo pohvatali konce, ponovno je bilo dobro."

"Leovac ima četiri šava i teško je reći ima li potres mozga ili ne, a Ademi je osjetio mišić, teško da će biti spreman za Rijeku."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.