Liga prvaka

Manchester United ih je slao na posudbe i puštao besplatno. Sad ih gleda u finalima

Foto: Getty Images

MANCHESTER UNITED se nije mnogo potrudio da u svojim redovima zadrži Romelua Lukakua, Alexisa Sancheza, Ashleyja Younga, Angela Di Mariju i Andera Herreru, ali će ih gledati kako u dresovima drugih klubova igraju finala europskih natjecanja.

Lukaku, Sanchez i Young igrat će u dresu Intera finale Europa lige protiv Seville večeras od 21 sati, dok će Herrera i Di Maria u nedjelju od 21 sati igrati finale Lige prvaka protiv Bayerna.

United je ovu sezonu okončao bez trofeja nakon što je u Premiershipu bio treći, dok je u FA kupu, Carabao kupu i Europa ligi ispadao u polufinalnim susretima.

Jedan otišao bez odštete, drugi posuđen, od trećeg zaradili sitniš

Pet igrača koje je United pustio tijekom proteklih godina igrat će finala Europa lige i Lige prvaka. Čak četiri od tih pet igrača United je pustio u posljednjih godinu dana.

Ander Herrera je napustio United prošlog ljeta nakon što mu je istekao ugovor. Iako je na Old Trafford doveden 2014. godine za 28,8 milijuna funti, klub je odlučio da ga pusti po isteku ugovora. Potom je Herrera potpisao za PSG s kojim će u nedjelju igrati finale Lige prvaka protiv Bayerna.

S njim u dresu PSG-a nastupa i Angel Di Maria. On je također na ljeto 2014. godine prešao u Manchester United, a plaćen je čak 75 milijuna eura. Prethodno je nastupao za Real Madrid.

Ipak, Di Maria se nije uklopio u sistem tadašnjeg trenera Louisa van Gaala i već na ljeto 2015. godine za 63 milijuna eura prešao u PSG.

Di Maria i Herrera su standardni igrači momčadi koju s klupe predvodi njemački stručnjak Thomas Tuchel. Di Maria je bio najbolji igrač polufinalne utakmice Lige prvaka protiv RB Leipziga u kojoj je PSG slavio rezultatom 3:0. Di Maria je upisao gol i dvije asistencije.

Svi imaju bitne uloge u novim klubovima

Lukaku je za 84,7 milijuna eura na ljeto 2017. godine stigao u United iz Evertona. Prošlog ljeta Ole Gunnar Solskjaer odlučio je da ga proda Interu za 74 milijuna eura.

Belgijanac u Interu igra sezonu karijere. Postigao je 33 gola i sada ganja učinak brazilskog Ronalda koji je u jednoj sezoni za Inter postigao 34 gola u svim natjecanjima što je klupski rekord.

Lukaku će s Interom večeras od 21 sati igrati protiv Seville u finalu Europa lige.

Manchester United je u Inter od prošlog ljeta poslao još dva igrača. Ashley Young je stigao u siječnju za 1,7 milijuna eura pošto mu je u Unitedu ovog ljeta istjecao ugovor, dok je Sanchez stigao kao posuđeni igrač prošlog ljeta.

Sanchez je u ovoj sezoni zabilježio 31 nastup za Inter u svim natjecanjima. Postigao je četiri gola i podijelio 10 asistencija.

Young je stigao upisati 24 nastupa u polusezoni. On je zabio četiri gola i upisao četiri asistencije.