ROMA POKVARILA FEŠTU JUVEU Rimljani razbili Staru damu u strašnom derbiju

Foto: Hina

SPREMAO se Juventus za proslavu šestog uzastopnog i rekordnog 33. Scudetta u Rimu, ali je na kraju pognute glave napustio Olimpico, na kojem ga je srušila Roma 3:1 u derbiju 36. kolu Serije A. Aktualni prvak Italije mogao je večeras osigurati naslov prvaka, ali će to morati učiniti u sljedećem kolu, kada dočekuje Crotone.
 
S druge strane, Roma se ponovno vratila na drugo mjesto ispred Napolija i ako ostane tu, sljedeće sezone ući će izravno u Ligu prvaka. 
 

 
Sve je fantastično krenulo za momčad Massimiliana Allegrija u Rimu, u kojem je Mario Mandžukić odigrao cijeli susret. Nakon što je Asamoah pogodio vratnicu u sedmoj, Stara dama povela je u 21. minuti. Sturaro je poslao dugu loptu na drugu vratnicu za Gonzala Higuaina koji je sjajno ubacio za natrčalog Leminu, a veznjak s gotovo gol-linije zabio za veliko vodstvo Juventusa.
 
Juve je u tom trenutku imao Scudetto u rukama, ali svega četiri minute kasnije doživio je šok. Roma je stigla do 1:1 preko De Rossija. Paredes je izveo korner s desne strane, Manolas šutirao glavom, a Buffon obranio njegov udarac. Međutim, lopta se odbila samo do De Rossija koji je s nekoliko metara šutirao, a Buffon sa zemlje obranio, ali iz drugog puta kapetan Rome uspio je ugurati loptu u mrežu za izjednačenje.
Igralo se otvoreno u prvom poluvremenu, a onda je u drugom domaćin uspio slomiti goste za devet minuta.
 
Roma je preokrenula u 56. minuti i to preko sjajnog El Shaarawyja koji je zabio prekrasnim udarcem po zemlji s lijeve strane, a lopta završila od desne vratnice u gol. Buffon ništa nije mogao učiniti i tu je krenuo potop Juvea.
Točku na i stavio je u 65. nezaustavljivi Radja Nainggolan. Salah je majstorski asistirao za belgijskog veznjaka na desnoj strani, a on strašnim udarcem probio Buffona na prvoj vratnici za konačnih 3:1 i veliku pobjedu Rome. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.