Mandžukić opet na sceni: Nitko nije sretniji od mene!

"VALJDA je danas bio moj dan. Nitko nije sretniji od mene", oduševljen je bio Mario Mandžukić nakon što je Hajduku zabio dva gola i iznudio isključenje, te tako praktički osigurao Dinamu finale Kupa.

"Nadigrali smo Hajduk i to je to. Sad je pred nama opet tjedan dana uživanja; najvažnije je da smo opet najbolji", kaže Mandžukić. "Volim kad obrana protivnika igra visoko, tako im mogu pobjeći, ući iza leđa. To je valjda bila Hajdukova taktika, ali čini se da su pogriješili", rekao je Dinamov junak večeri.

"Čestitam publici što je stvorila sjajan ambijent na Maksimiru, ostao sam bez riječi. Bilo je fenomenalno", podvukao je Mandžukić. 

Hrgović: Riješili smo pitanje prvaka i pobjednika Kupa

"Bilo je vatreno krštenje, mislim da sam odigrao solidno. Ova prednost trebala bi biti dovoljna za uzvrat", komentirao je nakon utakmica Barbarić, koji je ozljedom Kovača dobio neočekivanu priliku zaigrati u prvoj utakmici finala Kupa.

Mirko Hrgović je odigrao još jednu utakmicu "protiv svojih bivših". Bio je zadovoljan, a kako i ne bi kada Dinamo već nakon zagrebačke utakmice može praktički podići "Rabuzinovo sunce".

"Napokon smo riješili pitanje prvaka i Kupa. Imamo u nedjelju utakmicu sa Slavenom, tako da riješimo prvenstvo. Mislim da je 3:0 lijepa prednost. Zadovoljan sam i sa svojom igrom. Suđenje je bilo odlično", rekao je Hrgović.

"Zadovoljni smo jer nismo primili gol, dobro smo igrali. Idemo u Split proslaviti dvostruku krunu. U drugom poluvremenu nismo odigrali tako dobro, ali mislim da smo pokazali da smo najjača ekipa u državi", kaže Ivica Vrdoljak.

"Prednost je značajna, ali ne smijemo se opuštati", kaže Milan Badelj koji je odigrao sada već standardno dobru utakmicu.

Butina: Ništa još nije gotovo

"Izgledalo je to jako lijepo, vrlo uvjerljivo. 3:0 je odličan rezultat za uzvrat i nadam se da je 20-ak tisuća gledatelja moglo uživati u dobrom nogometu. Dinamo je dominirao čitavu utakmicu, čak i kad smo imali jednak broj igrača, a kasnije je bilo još lakše", kaže Dinamov vratar Tomo Butina koji je također primijetio da je Hajduk igrao bolje s manjim brojem igrača.

"Čudno je da su stvorili šanse pred našim golom kad su imali dva igrača manje. To je bilo opasno, ali mi smo pod svaku cijenu željeli zabiti još koji gol", dodaje Butina.

Unatoč visokoj pobjedi, smatra kako još ništa nije riješeno.

"Imao sam ja svakakvih iskustva iz Splita. Tamo nikada nije lako, ne bi unaprijed rekao da je gotovo. Gubili smo mi tamo i 4:0 prema tome nema mjesta opuštanju".

Zoran Mamić: Ako nastavimo ovako igrati, publika će se vratiti na Maksimir

"Ovo je vrlo lijep rezultat, samo mi je žao što nismo dali još koji gol u drugom poluvremenu", komentirao je Zoran Mamić nakon susreta. "Drago mi je što je Maksimir ponovo bio pun i što je publika gledala dobar nogomet i dobar rezultat. Trebamo samo ovako dalje nastaviti, igrati ovako dobro i boriti se za klub pa će publika i dalje dolaziti na Maksimir", podvukao je Dinamov sportski direktor.

"U utakmicu smo ušli jako dobro, diktirali smo tempo i stvarali pritisak. Pomogao nam je i Hajduk svojom visoko postavljenom igrom, ostavili su našim brzancima puno prostora", kaže Mamić i dodaje kako su sretni što im se propuštene šanse na kraju nisu osvetile; Hajduk je u završnici drugog dijela propustio tri zicera. "To je u nogometu tako; mi smo propustili dvije velike šanse na otvaranju poluvremena i protivnik to može kazniti. Srećom, dobro je završilo".

Branko Ivanković: Mandžukićev drugi gol je odlučio pobjednika Kupa

"Čestitke Dinamu na zasluženoj pobjedi i treneru Kruni Jurčiću na velikom rezultatu. Svaka čast i publici stvoren je sjajan ambijent; napokon smo u Maksimiru vidjeli ambijent dostojan finala Kupa", istaknuo je bivši trener Dinama.

Ivanković je posebno pohvalio Mandžukića: "Mandžin treći gol prava je majstorija. Izvukao se iz duela s Vejićem i zabio iz teške situacije. Pokazao je odlike vrhunskog centarfora, što se od njega i traži. To je gol koji bi trebao odlučiti pobjednika Kupa".

P.V./M.Š.
Foto: Igor Sambolec / CROPIX

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.