DIEGO ARMANDO MARADONA

Maradonina smrt mogla se izbjeći. Njegovim liječnicima prijeti zatvor

Foto: Getty Images/Gulilver Image

IZAŠAO JE još jedan liječnički izvještaj koji opisuje uzroke i okolnosti smrti Diega Armanda Maradone. Podsjetimo, jedan od najboljih nogometaša u povijesti preminuo je krajem studenog. 

Argentinac je godinama imao kronične probleme sa srcem i imao je nekoliko operacija. Prošlog mjeseca u javnost je procurio transkript razgovora koji otkriva kako su liječnici bili svjesni velike opasnosti u slučaju da se odluče za operaciju, a sada su pred njima novi problemi.

Novi izvještaj, koji je objavilo posebno povjerenstvo imenovano od argentinske vlade, potvrdio je kako je Maradona umro od zatajenja srca i kroničnih problema, ali je na svjetlo dana iznio nove činjenice. Jedna od njih je da je postojalo sustavno zanemarivanje pacijenta u procesu oporavka i njege koje je utjecalo na naglo pogoršanje njegovog općeg stanja i smrt. Poseban osvrt dobila je i Maradonina kuća za koju je ocijenjeno da nije zadovoljila ni najniže kriterije u pogledu opreme i lijekova koji bi morali biti na raspolaganju pacijentu u Maradoninom stanju.

U izvještaju se može vidjeti kako liječnici nisu bili u potpunosti upoznati sa svim zdravstvenim problemima pacijenta zbog izostanaka redovne kontrole. Argentinski mediji pišu kako bi liječnici mogli biti optuženi za ubojstvo iz nehaja. Dodatni pritisak rade Maradonini obožavatelji koji su prošlog mjeseca izašli na ulice sa željom da se sve okolnosti njegove smrti razjasne, a odgovorni procesuiraju.

"Nije umro, ubili su ga", poručili su s prosvjeda ispred Obeliska u Buenos Airesu gdje su njegovi navijači mahali zastavama i pjevali pjesme u znak poštovanja prema Malom Zelenom. Na skupu su bile i bivša Maradonina supruga Claudia Villafane i dvije njegove kćeri, Dalma i Giannina. "Pravda za Diega", "Želimo suđenje i kažnjavanje krivih", bili su neki od transparenata.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.