Marc Overmars: Moje srce je 45% mrtvo, ali ne žalite me

Foto: EPA

BIVŠI legendarni krilni napadač Ajaxa, Arsenala i Barcelone te nizozemske reprezentacije Marc Overmars (49) u prosincu 2022. je hitno hospitaliziran zbog velikih problema sa srcem, a nizozemski De Telegraaf objavio je tada kako je stanje nogometne ikone puno teže nego što se prvotno mislilo.

De Telegraaf je tada objavio da je Overmars pretrpio ''nepopravljivo oštećenje srca, koje je sada sposobno pumpati krv samo na 30 posto svog normalnog volumena''. Overmars je završio u bolnici 29. prosinca i prvo se mislilo da je doživio blagi moždani udar. Tri tjedna poslije stigle su puno gore vijesti. Nedavno je o njima govorio za Het Laatste Nieuws u svom prvom velikom intervjuu nakon dijagnoze.

"Teško mi je doći do daha kad puno pričam, nemam dovoljno energije da dugo ostanem fokusiran. Moje srce je 45% mrtvo, ali ne žalite me. Ja sam sretan čovjek, jedino što sam osuđen na to da svoju energiju raspoređujem pametnije", rekao je Overmars pa dodao:

"Ako je ispred mene dan u kojem imam puno važnih sastanaka, sav svoj fokus automatski prebacujem na njih. Svjesno biram da cijeli sljedeći dan izgubim na oporavak. Radije bih umro nego prestao raditi."

Dobio otkaz u Ajaxu

Podsjetimo, do početka prošle godine Overmars je bio tehnički direktor Ajaxa. U deset godina obavljanja te funkcije bio je jedan od najzaslužnijih za dobre rezultate kluba iz Amsterdama.

U veljači 2022. godine je smijenjen zbog optužbi za seksualno uznemiravanje i poruka neprimjerenog sadržaja koje je slao kolegicama. Potom se zaposlio u Royal Antwerpenu, zbog čega su se čak četiri klupska sponzora povukla.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.