Marca: Kakav god Modrić bio, on je... Modrić

Foto: Profimedia

REAL je porazom kod Mallorce (1:0) u 20. kolu La Lige otvorio put Barceloni prema naslovu ili praktički joj predao titulu koju je osvojio prošle godine. Činjenica je da je tek počeo drugi dio prvenstva, ali i da Barca sada ima velikih osam bodova prednosti na vrhu ispred aktualnog prvaka i najvećeg rivala, kao i da igra sjajno. Do sada u prvenstvu ima tek jedan poraz i samo sedam primljenih golova. 

Modrić je od nezamjenjivog postao jedan od igrača

Real pak od samog kraja prošle godine i nastavka prvenstva nakon pauze za SP igra osjetno lošije, a i kada pobjeđuje to najčešće radi tako da se šverca. Kod Mallorce mu nije prošlo, a u lošu igru uklopio se i Luka Modrić. Legendu i veterana (37) Ancelotti je opet uveo s klupe, što je treći put u zadnje četiri utakmice da to radi. Tako je Realov trener nastavio s praksom koja traje otkako se hrvatski velikan najvećeg svjetskog kluba vratio sa SP-a.

U pet tjedana od tada Real je odigrao 11 utakmica. Donedavno nezamjenjivi Modrić bio je prvotimac samo na njih pet, ali je tek jednu, gradski derbi protiv Atletica u četvrtfinalu kupa, odigrao od početka do kraja. U svim ostalim nastupima kao prvotimac zamijenjen je rano, najkasnije u 74. minuti. Na četiri utakmice dobio je skromniju minutažu kao rezerva, dok na dvije nije bio u konkurenciji.

Osim toga, Modrić je, s  iznimkom utakmice protiv Atletica, na svim tim utakmicama igrao lošije. Naravno, razlozi za sve ovo su i njegova dob, zatim premorenost nakon što je na SP-u odigrao maksimalnih sedam utakmica te ubitačno gust raspored Reala, zbog kojeg Ancelotti mora rotirati igrače.

"Realu je izgubio ključnu i veliku bitku jer nije bilo Modrića"

Madridska Marca, najčitaniji španjolski sportski list i jako bliska Realu, priznaje da je obrana naslova praktički nemoguća, ali i žali što takav rasplet prvenstva velemajstor poput Modrića većinom gleda s klupe ili dobiva mrvice s nje, pa ma kako loše igrao. Isto piše i za drugu vremešnu (33) legendu, Tonija Kroosa.

"Kakvi god Modrić i Kroos bili, oni su... Modrić i Kroos", piše Marca u analizi možda ključnog Realovog poraza u La Ligi i dodaje: "Mallorca je Realu priuštila pravu bitku i Real se u njoj nije snašao. Predugi su bili periodi u kojima nije imao igru, loptu. Zato što mu je nedostajao dvojac legendi.

Minimalna ocjena "Hrvatu upamćenom po žutom kartonu"

Ceballos je u zadnje vrijeme sjajno zamijenio Modrića, ali ovaj put nije bio na njegovoj razini, a Valverde je bio nevidljiv. Real je popravio posjed i cirkulaciju lopte kada su ušli Hrvat i Nijemac, ali nije stvorio priliku ili gol. Modrić je dobro nalazio prostor među suparničkim linijama, ali nije imao vremena za nešto više."

Modrić je u 65. minuti zamijenio Valverdea, koji je igrao tako loše da ga je Marca ostavila neocijenjenog. Modriću je pak dala minimalnu jednu zvjezdicu uz napomenu: "Hrvat je dobio pola sata i zadaću da donese ravnotežu na terenu, ali bila je to jako teška utakmica za iskontrolirati je ulaskom s klupe, pa je Modrić ostao najviše upamćen po žutom kartonu kojeg je zasluženo dobio za start s leđa."