FRANCUSKA - HRVATSKA 4:2

Marca piše o pobjedi inferiorne Francuske: Hrvatska je igrala odličan nogomet

Foto: EPA

HRVATSKA nogometna reprezentacija poražena je u utorak na Stade de Franceu rezultatom 4:2 u utakmici protiv aktualnih svjetskih prvaka Francuza. Istovjetan je to rezultat onome od prije dvije godine u finalu SP-a u Moskvi.

Iako je bila bolja tijekom većeg dijela prvog poluvremena, Hrvatska je na poluvrijeme otišla sa zaostatkom od 2:1, a Francuzi su prednost iz prvog dijela dodatno kapitalizirali u nastavku.

Svjetski mediji su sa zanimanjem popratili reprizu finala Svjetskog prvenstva iz Rusije. Naravno, najviše reakcija bilo je iz Francuske, a L'Equipe je pobjedu izabranika Didiera Deschampsa okarakterizirao uvjerljivom.

"Hrvati će pomisliti da su ukleti kada su u pitanju susreti protiv Deschampsove momčadi koja je dominirala i slavila istim rezultatom kao u finalu Svjetskog prvenstva."

Britanski Guardian je najviše pažnje u jučerašnjim susretima pridao Cristianu Ronaldu i njegovom 100. golu za reprezentaciju, a u izvještaju s utakmice Francuske i Hrvatske podvučeno je kako su izabranici Zlatka Dalića u dvije utakmice Lige nacija primili čak osam golova.

Više naklonosti prema izvedbi Hrvatske u Parizu je pokazala španjolska Marca koja je izvještaj s utakmice započela naslovom: "Inferiorna Francuska ponovila 4:2 iz finala Svjetskog prvenstva". Posebno su Španjolci pohvalili Marcela Brozovića koji je diktirao tempo utakmice, a kao ključnu dionicu utakmice podvukli su kraj prvog poluvremena.

"Hrvatska je igrala odličan nogomet tijekom prvog poluvremena, osim u posljednjih nekoliko minuta."

Marca je, uz američki ESPN, prostor dala i 17-godišnjem Eduardu Camavingi koji je postao najmlađi debitant u dresu Francuske nakon 1914. godine. U većini izvještaja, pa tako i onom Eurosporta, naglašeno je kako Hrvatska ni u sedmom međusobnom susretu nije uspjela svladati Francusku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.