Marca se teško miri s ispadanjem Betisa. Žale se na suđenje i ismijavaju suca

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO je odigrao s Betisom 1:1 i s obzirom na to da je prije tjedan dana slavio u Sevilli 1:0, plasirao se u osminu finala Konferencijske lige. Betis je poveo u 38. minuti. Aitor Rubial je probio lijevu stranu obrane Dinama te s ruba kaznenog prostora ubacio loptu pred gol hrvatske momčadi. Tamo je na prvoj stativi bio Cedric Bakambu koji je loptu dočekao potpuno spreman i petom zabio pored nemoćnog Ivana Nevistića.

Dinamo je do izjednačenja i rezultata koji ga je odveo u osminu finala došao u 59. minuti. Arber Hoxha je maestralno prošao po lijevoj strani i fantastično ubacio prizemno u pet metara, a Takuro Kaneko je zakucao za 1:1. Izvještaj s ove utakmice objavila je i Marca, najčitaniji španjolski medij sa sjedištem u Madridu. Osim općenitih detalja o utakmici, velik dio izvještaja Marca je posvetila suđenju za koje smatra da je išlo na ruku Dinamu.

Ismijali su suca

"Zeleno-bijeli su izašli na Maksimir spremni preuzeti inicijativu. Htjeli su napadati preko krila na kojima su Abde i Assane prepoznati kao rješenja za napad na obranu hrvatske momčadi. Nakon prvih nekoliko minuta, u kojima smo vidjeli samo odbijeni udarac Fekira, najviše je u oko upadalo koliko toga igračima Dinama dopušta švicarski sudac Urs Schynder", navodi Marca pa dodaje:

"Perković je srušio Chadi grubim prekršajem, ali on nije dosuđen. U sljedećoj akciji Perković je bio u zračnom duelu s Assaneom te ga ošamario, ponovno bez da je dobio karton. I prije kraja prve četvrtine sata, Sučić je s leđa srušio Abdea i prekinuo dobru tranziciju Betisa. Treći nedosuđeni žuti karton za Dinamo."

Još se jednom kasnije u tekstu novinari Marce osvrću na suđenje, čak ismijavajući suca. "Žuti karton koji je Petković dobio kad je laktom udario Marca Rocu dokaz je da sudac ipak nije zaboravio ponijeti kartone na ovu utakmicu", dodaju Španjolci.