hnl europa

Marca: Superiorni Villarreal propustio je riješiti nemoćni Dinamo

Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

NAJČITANIJI španjolski list u tekstu o prvoj četvrtfinalnoj utakmici Europa lige, Dinamo - Villarreal (0:1) na Maksimiru, ističe superiornost gostiju, koji su propustili pobijediti uvjerljivije i tako riješiti prolazak prije uzvrata na svom terenu.

"Villarreal je rutinski pobijedio senzaciju Europa lige"

"Villarreal, nepobjediv u Europa ligi, u Zagrebu je ostvario 10. pobjedu u tom natjecanju ove sezone. Nije dopustio novo veliko iznenađenje Dinamu, koji je u prošloj domaćoj utakmici eliminirao Tottenham pobjedom 3:0. Villarreal je slavio rutinski, bez igre za pamćenje, ali je čak i s takvim nastupom morao pobijediti uvjerljivije. Međutim, u drugom poluvremenu promašio je nekoliko izglednih prilika", piše Marca.

Dodaje da su prevagu gostima na Maksimiru donijeli "Parejo i Trigueros u vezi te raznovrsnost trojca u napadu; brzina Chukwuezea, Baccina čvrstoća i nevjerojatni Gerard Moreno".

"Moreno je i protiv Dinama pokazao da gol nalazi ondje gdje ga nitko ne bi tražio"

Marca piše da je on bio glavna zvijezda na terenu: "Suigrači i suparnici gledali su ga jednako odlučno, ali s drugačijim namjerama. Moreno je i protiv Dinama pokazao da gol nalazi ondje gdje ga nitko ne bi tražio. Tako je krenuo u potjeru za izgubljenom loptom u najbezopasnijem dijelu kaznenog prostora, što je njemu i Villarrealu donijelo penal i gol za pobjedu."

"Gol je slomio energičnu hrvatsku momčad"

Španjolci ističu da se već tada, na kraju prvog dijela, vidjelo da je taj gol prelomio utakmicu: "Taj gol je slomio energičnu hrvatsku momčad, koja je jako dobro ušla u utakmicu. Štoviše, kontrolirala ju je i to dokazala (poništenim, op.a.) golom koji je zabio Oršić, njen najbolji igrač. Međutim, Morenov gol je preokrenuo smjer utakmice."

"Villarreal je u drugom poluvremenu kampirao na polovici Dinama, koji nije mogao zadržati loptu"

U drugom dijelu je preokret trebao biti konačan: "Međutim, Alcacer, koji je ušao umjesto Bacce, propustio je u nekoliko velikih prilika osigurati prolazak. Villarreal je u drugom poluvremenu kampirao na polovici Dinama i bio mu superioran. Domaćin nije mogao zadržati loptu pored takvih gostiju, koji su stvarali prilike pred golom, ali i Triguerosovim šutom iz daljine. Ipak, Villarreal nijednu od njih nije iskoristio pa će o četvrtfinalistu odlučiti uzvrat sljedećeg tjedna."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.