EL CLASICO

Marca: Zidane bi mogao ostaviti Modrića na klupi u El Clasicu

Foto: Albert Gea/Reuters

U SUBOTU se igra najveći derbi španjolskog nogometa, susret između Real Madrida i Barcelone. Utakmica u kojoj će madridska momčad biti domaćin započinje u 21 sat.

Španjolska Marca navodi da obje momčadi imaju problema s ozljedama i da obojica trenera, Ronald Koeman i Zinedine Zidane, na treninzima isprobavaju opcije s trojicom u posljednjoj liniji i dvojicom napadača. Sportski dnevnik dobro upoznat sa svakodnevicom u madridskoj momčadi navodi da su moguće promjene u kadru Zidaneova ideja kako bi odmorio pojedince za uzvrat u četvrtfinalu Lige prvaka koji je na rasporedu samo četiri dana nakon derbija.

U njemu će Real Madrid kod Liverpoola tražiti prolaz u polufinale nakon 3:1 u prvom susretu.

Jedan od onih koji bi mogli ispasti iz udarne Realove momčadi jest i Luka Modrić. Prema pisanju Marce, Zidane je odlučio odmarati jednog od svojih pouzdanih veznjaka, ili Modrića ili Tonija Kroosa. U grafici kojom se prikazuje udarna Realova momčad za subotnju utakmicu izostavljen je upravo hrvatski veznjak.

Modrić je u karijeri nastupio u 22 El Clasica i iz njih osam puta izašao kao pobjednik, a devet puta kao dio poražene momčadi. Ima pet remija. U tim je utakmicama postigao jedan gol (u pobjedi 3:1 ove sezone) i dvije asistencije.

Standings provided by SofaScore LiveScore