Jankulovski se oprostio od nogometa, ali ne i od Italije

ČEŠKI defenzivac, 34-godišnji Marek Jankulovski objavio je završetak dugotrajne karijere.

U svijet profesionalnog nogometa Jankulovski je zagazio još 1994. godine u dresu Banika iz Ostvare. Igrao je nakon toga od 2000. do 2002. za Napoli, pa tri sezone za Udinese, a od 2005. godine je bio član Milana, s kojim je minule sezone osvojio naslov prvaka Italije. S Rossonerima je 2007. godine osvojio i Ligu prvaka, Uefin Superkup i Fifino Svjetsko prvenstvo klubova.

"Dolazak u Italiju iz Češke za mene je bio velika stvar, jer nije svatko imao tu priliku. Trajao sam u Italiji 11 godina, od toga 6 godina u Milanu. U početku nije bilo lako, ali sve ostalo je bilo izvanredno. Igranjem u Milanu ispunio mi se san nastupanja za najbolji klub na svijetu. Posebno ću pamtiti finale Lige prvaka 2007. godine u Ateni i pobjedu protiv Liverpoola 2:1, kao i finale Superkupa i pobjedu nad Sevillom 3:1, jer sam u toj utakmici čak bio i strijelac. Italija je sada moja druga domovina, a Milan drugi dom. No, karijera je stigla do kraja puta", rekao je Jankulovski, koji je za češku reprezentaciju odigrao 77 utakmica i zabio 11 golova.

"Što ću dalje? Jedno je sigurno, trener neću biti! Ne bi me smetalo raditi kao sportski direktor ili možda kao agent s mlađim igračima", dodao je Jankulovski.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.