Težak udarac za Čilića! Neočekivano ispao već u trećem kolu US Opena

Foto: Hina

MARIN ČILIĆ, sedmi nositelj US Opena, ispao je u trećem kolu sa 4:6, 3:6, 3:6 od Amerikanca Jacka Socka.

U dvoboju protiv 26. nositelja, koji ga je bombardirao forhendima, Čilić tijekom sva tri seta nije uspio osigurati niti jednu break-loptu, dok je on čak četiri puta gubio svoj servis. Prvi je put s mnoštvom pogrešaka praktički darovao break suparniku u sedmoj igri prvog seta, a slično je ponovio i u trećoj igri drugog seta.

Kada je servirao za ostanak u drugom setu odigrao je još jedan loš gem na svom početnom udarcu i ponudio Socku prednost da prvi servira u trećoj dionici igre, a u tom je setu Čilić pokleknuo u osmoj igri nakon čega je Sock mirno odservirao za prolazak među 16 najboljih u New Yorku.

Amerikanac je sjajno servirao tijekom čitavog dvoboja, osvojio je 86 posto poena nakon što bi ubacio prvi servis, a čak 71 posto nakon svog drugog servisa. S druge strane, Čilić je imao samo 49 posto ubačenog prvog servisa, a i realizacija nakon drugog servisa mu je bila samo 49 posto.

Čilić je od Socka izgubio i u srpnju u Davis Cupu, ali je nakon toga najbolji hrvatski tenisač osvojio Cincinnati i očekivalo se da bi u New Yorku mogao ponovno daleko. 

US Open je 2014. godine osvojio, a prošle godine ga je u polufinalu zaustavio kasniji osvajač Novak Đoković. Ujedno je Čiliću ovo najlošiji rezultat u New Yorku u posljednjih pet godina.

Na US Open je Čilić stigao kao deveti tenisač svijeta, ali ranim ispadanjem ispada iz TOP 10, te će na sljedećoj ATP ljestvici u najboljem slučaju biti na 11. mjestu. To znači i da najvjerojatnije sezonu neće završiti u prvih osam te će tako ostati bez drugog plasmana na završni Masters u karijeri.

Za 23-godišnjeg Socka je ovo, pak, najveći rezultat u karijeri. Pobjedu protiv Čilića proslavio je plesom.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.