ATP QUEEN'S

Marin Čilić uvjerljivo do polufinala Queen'sa. Čeka ga srpski tenisač

Foto: EPA

MARIN ČILIĆ izborio je polufinale ATP turnira serije 500 u Queen's Clubu u Londonu. U četvrtfinalu je svladao 56. tenisača svijeta, Finca Emila Ruusuvuorija, 7:6 (2), 6:4. Protivnik u subotnjem polufinalu bit će mu srpski tenisač Filip Krajinović, 48. igrač svijeta.

Čilić, koji se nakon polufinala Roland Garrosa vratio među 20 najboljih tenisača svijeta i sada je 17., nije ponudio mnogo šanse Fincu. U prvom setu bio je znatno bliže oduzimanju servisa, no ipak se išlo u tie-break u kojem je Čilić izgubio samo dva poena. Zatim je osvojio četiri od prvih pet gemova drugog seta pa ispustio jedan break prednosti, no drugi je sačuvao i pobijedio.

Čilić lovi peto finale Quuen'sa

Čilić je u Queen'su bio postavljen za sedmog nositelja, a samo su dva nositelja uspjela izboriti polufinale. U drugom ogledu polufinala susrest će se 10. tenisač svijeta Mateo Berrettini te 19 mjesta slabije plasirani Botic van de Zandschulp.

Pobijedi li Čilić u polufinalu, Queen's će postati prvi ATP turnir na kojem je pet puta igrao finale. Naslove je osvajao 2012. (pobjedom protiv Davida Nalbandiana) i 2018. (pobjedom protiv Novaka Đokovića), dok je 2013. izgubio od Andyja Murraya, a 2017. od Feliciana Lopeza.