HRVATSKI NOGOMETAŠI

Hajdukov posuđeni talent sjajno je krenuo u Austriji. Trebalo mu je 12 minuta za gol

Foto: LASK Linz

MARIN LJUBIČIĆ je prije četiri dana otišao na posudbu u austrijski LASK iz Linza, a danas je debitirao za svoju novu momčad u prijateljskoj utakmici protiv rumunjskog Rapida 1923. Debi je obilježio na sjajan način jer je već nakon 12 minuta igre postigao pogodak kojim je doprinio pobjedu LASK-a od 2:0.

Podsjetimo, prije samo četiri dana objavljeno je da su Hajduk i LASK postigli dogovor o posudbi 20-godišnjeg napadača do kraja sljedeće sezone, odnosno do ljeta 2023. godine, uz opciju otkupa ugovora. Kasnije je objavljeno da LASK ugovor mladog napadača Hajduka ima pravo otkupiti za 2.4 milijuna eura.

Nije se nametnuo u Hajduku

Do sada je Ljubičić odigrao 44 službene utakmice za Hajduk, pritom je 19 puta bio u početnom sastavu, a ima učinak od devet postignutih pogodaka uz četiri asistencije. Mladi napadač za Hajduk je debitirao u ožujku 2021. godine u 3:0 pobjedi Bijelih protiv Zagreba, ostvarenoj u Hrvatskom nogometnom kupu.

Prvi pogodak postigao je ubrzo nakon debija, u prvenstvenoj utakmici protiv Šibenika na Poljudu. Posljednji put za Hajduk je igrao u zadnjem prvenstvenom kolu prošle sezone, na gostovanju kod Dinama na Maksimiru. "Marinu želimo puno sreće i uspjeha na posudbi u LASK-u", poručili su iz Hajduka.

Pao u drugi plan

Ljubičić je bio označen kao napadač koji će u budućnosti, uz Stipu Biuka, biti jedan od glavnih igrača u Hajduku. No konkurencija u napadu postala je, dolaskom Nikole Kalinića, prevelika i Ljubičić je završio kao treća opcija Valdasa Dambrauskasa na mjestu centarfora.

Ljubičić je, zapravo, sve manje igrao na svojoj prirodnoj poziciji. Znao ga je trener stavljati na desno krilo, što mu nije odgovaralo. Austrijanci su danima pisali kako je LASK zainteresiran za dovođenje Ljubičića, a sada se vidi i zašto.