Liga nacija

Marko Arnautović: Gvardiol je taj koji se mora dokazati, a ne ja

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA reprezentacija od 20:45 na stadionu Ernst Happel gostuje kod Austrije, s kojom igra utakmicu 6. kola skupine 1 elitne grupe Lige nacija. Momčad Zlatka Dalića pokušat će u ovoj utakmici izboriti završni turnir natjecanja. Jedina opcija prema kojoj to neće uspjeti jest da ne pobijedi Austriju i da Danska u Kopenhagenu svlada Francusku. 

Glavna prijetnja hrvatskoj obrani bit će Marko Arnautović, 33-godišnji napadač srpskog porijekla koji trenutno igra u sjajnoj formi za Bolognu i austrijsku reprezentaciju. Prije utakmice Arnautović je stao pred novinare Nove TV, koji su ga upitali ima li poseban motiv da se dokaže protiv braniča poput Joška Gvardiola.

"On je taj koji se treba dokazivati, mlad je, a ja sam star i ja sam svoje dokazivanje već obavio", rekao je uz smiješak Arnautović. Slavena Bilića, koji ga je trenirao u West Hamu, nazvao je "bratom", a potom je odgovorio na pitanje ima li poseban motiv protiv Hrvatske: "Ne. Imam baš puno prijatelja iz Hrvatske i ova utakmica mi ne može imati poseban motiv. Isti mi je protiv svakog protivnika."