Markota pred potpisom za Zagreb: "Bit će spreman za Partizan"

KOŠARKAŠI Zagreba u Novu godinu startat će utakmicom protiv Širokog na gostovanju u Širokom Brijegu te će tako zaključiti prvi dio regionalne ABA lige. Bit će to vrlo važna utakmica za Mrave jer bi pobjedom krenuli prema samom vrhu ljestvice regionalnog natjecanja.

Momčad iz Trnskog ovih će dana predstaviti i najnovije pojačanje. Damir Markota trenira sa "mravima" već nekoliko dana, a iako se najavljivao njegov povratak u Cibonu, dosadašnji igrač ljubljanske Olimpije potpisat će za aktualnog prvaka Hrvatske.

"Posao još nije dovršen, ali će biti u sljedećih nekoliko dana. Pošto ionako ne bi mogao zaigrati protiv Širokog, nismo žurili s pregovorima. Markota će potpisati do kraja sezone s opcijom produljenja na još godinu dana. Trebao bi konkurirati već za utakmicu s Partizanom", potvrdio je za Index glasnogovornik kluba Damir Klekar.

Markota je jedan od brojnih igrača koji su ove jeseni, nezadovoljni neisplatom plaća, napustili Olimpiju koja je zapala u tešku financijsku krizu.

Androić kod Širokog bez četiri važna igrača, vraća se Simon

Trener Zagreba Vladimir Androić očekuje tešku utakmicu, a dodatne probleme mu stvaraju izostanci ozljeđenih Heytvelta, Halilovića i Prostarana, te bolesnog Papa Die, koji nisu ni otputovali u Široki. Dobra je vijest međutim leži u činjenici da se nakon neugodne ozljede skočnog zgloba momčadi priključio i započeo s treninzima kapetan momčadi i ponajbolji igrač Kruno Simon.


"Očekuje nas vrlo teško gostovanje i vrlo neugodna momčad. Važna nam je ova utakmica, ali i domaćinima, jer u prvom dijelu sezone više su puta gostovali no što su igrali na svom parketu, pa su još uvijek u prilici napraviti odličan rezultat u nastavku sezone. Zato će biti posebno opasni za nas, a pogotovo jer su kvalitetna i mlada momčad", rekao je Androić, dok se najnovija prinova u momčadi playmaker Vedran Morović nadovezao na svog trenera:

"Eto, baš se poklopilo da ću prvu utakmicu za Zagreb od kad sam se vratio zaigrati protiv Širokog, baš protiv momčadi u kojoj sam prošle sezone igrao i s kojom sam ostvario lijepe uspjehe, pa na kraju i naslov prvaka BiH. Oni su ove sezone nešto drugačija momčad nego kad sam ja igrao, kvalitetna su momčad s puno mladih talentiranih igrača koje jako dobro vodi kvalitetan trener. Očekuje nas teška utakmica ali imamo dobru momčad. Teško je reći kako ću se ja osobno uklopiti. Za sada nakon nekoliko odrađenih treninga sve izgleda dobro, ali ništa se ne može trvrditi sa sigurnošću dok se ne vidi i pokaže na utakmici i na parketu."

Utakmica u Širokom Brijegu igra se u utorak od 20 sati. Momčad će se u Zagreb vratiti odmah nakon utakmice protiv Širokog jer već 7. ovog mjeseca očekuje ih još jedno teško i zahtjevno gostovanje ono u Beogradu protiv Partizana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.