Markulin: Emisija "Volim nogomet" opet će imati samo jedan izravni prijenos

PREDSJEDNIK Udruge prvoligaša Robert Markulin prokomentirao je u razgovoru za Index novi koncept emisije "Volim nogomet" o kojem se trenutno pregovara s hrvatskom televizijom. Ovaj mode je krajnje neisplativ, kaže...

"Za sada vam ne mogu ništa precizno reći, tek pregovaramo oko modela. Međutim, odmah moram reći kako je jednostavno neizvedivo da u emisiji idu četiri direktna prijenosa, da svi zaposlenici primaju svoje honorare, a a klubovi uz sve to još i zarađuju od marketinških prava, koje su usput rečeno glavni izbor prihoda gotovo svih europskih klubova", rekao je Markulin u razgovoru za Index.

"Onako kako je do sada išlo, više ne može. Klubovi gube novac, broj gledatelja, jer realno tko bi po zimskim uvjetima išao na trošne stadione, koji su još jedan također veliki problem naše lige. Uglavnom tražimo način kako da zadovoljimo sve strane, kako klubove i televiziju, tako i gledatelja, koji će i dalje imati jednu kvalitetnu i zabavnu emisiju.. Pretpostavljamo kako je najbolje rješenje da emisija ostane na jednom izravnom prijenosu, što će uvelike smanjiti troškove televizije", dodao je.

Postavlja se stoga pitanje zašto se o problemu podjele financijskog kolača nije razmišljalo još prije godinu i pol...

"Ja vam mogu otprilike reći kakva je bila ideja. Naime, nikada nijedan klub nije dao odobrenje da se dogovore direktni prijenosi utakmice, već je dogovor bio da će emisija biti slična onoj u Italiji, koja obuhvaćaju isključivo povremena javljanja s utakmica", objasnio je predsjednik Udruge prvoligaša.

"Međutim, kada su se na koncu dogovorili paralelni prijenosi svih utakmica, reklo se: "Ovo je prva godina, ajmo vidjeti kako će to sve ići, ovo izgleda kao dobro zamišljen projekt. Onda drugu godinu, kada se prihodi povećaju, bit će novaca da i klubovi nešto dobiju"", dodao je.

U svakom slučaju, projekt je bio dobro zamišljen, ali uništili su ga ekonomski uvjeti koji vladaju svijetom, besparica u kojoj sponzori nisu mogli dati svoju važan, čak presudni potporu", istaknuo je za kraj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.