LIGE PETICE

Marseille se riješio trenera koji je htio pobjeći pod svaku cijenu

Foto: Guliver Image/AP Photo

FRANCUSKI Marseille riješio se trenera Andrea Villasa-Boasa. Bio je to očekivani epilog nakon što je Portugalac na presici izrazio nezadovoljstvo jer je klub, suprotno njegovoj odluci, doveo Oliviera Ntchama iz Celtica. 

Marseille: Ne možemo dozvoliti poigravanje s našim ugledom

U službenom priopćenju kluba stoji: "Obznanjujemo javnosti kako Andre Villas-Boas više nije naš trener. Ovakva odluka donesena je nakon ponavljanja radnji i stavova koji štete Marseilleu kao instituciji i njegovim zaposlenicima koji ju svakodnevno brane. Komentari upućeni nogometnom direktoru Pablu Longoriji koje je danas dao na konferenciji za novinare su neprihvatljivi.

Komentari koji su danas dati na konferenciji za novinare o Pablu Longoriji, izvršnom direktoru odgovornom za nogomet, neprihvatljivi su. Njegov rad i zalaganje ne dovodimo u pitanje. U zimskom prijelaznom roku, koji je obilježen krizom bez presedana, svi su ga pokušali shvatiti. Eventualne sankcije bit će poduzete protiv Andrea Villasa-Boasa nakon disciplinskog postupka."

Villas-Boas: Ne trebam novac, ne trebam ništa. Samo želim otići

Podsjetimo, ranije tijekom dana Villas-Boas šokirao je francusku javnost na konferenciji za novinare kada je objavio da je podnio ostavku na mjesto trenera Marseillea.

Razlog je dovođenje Oliviera Ntchama iz Celtica. Villas-Boas je rekao da mu ne treba Ntcham, ali ga je klub unatoč tome doveo na posudbu. 

"Podnio sam ostavku jer se ne slažem sa sportskom politikom. Ne želim ništa od Marseillea. Ne želim novac. Ništa", rekao je portugalski trener.

"Čekam odgovor kluba pa ćemo vidjeti. Ne želim novac, želim samo otići. Doveli su mi igrača za kojeg sam rekao: Ne!", dodao je Villas-Boas čija je momčad ispala iz grupne faze Lige prvaka i drži tek 9. mjesto u francuskom prvenstvu.
 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.