TENIS

Martić u Roland Garrosu pobijedila drugu tenisačicu svijeta

Foto: EPA

PETRA MARTIĆ u trećem kolu Roland Garrosa pobijedila je Karolinu Pliškovu, drugu tenisačicu svijeta, sa 6:3, 6:3 nakon sat i pol igre. 

Najbolja hrvatska tenisačica, inače 31. na WTA ljestvici, impresivno lako je savladala odličnu Čehinju od koje je izgubila prije dva mjeseca u Miamiju i tako nastavila sa sjajnim igrama na pariškom Grand Slamu, ali i serijom protiv Pliškove. S njom ima sjajan omjer - 4:1.

Martić je fenomenalno odigrala prvi set u kojem je uspjela čak dvaput oduzeti servis Pliškovoj, dok na svoj početni udarac nije dopustila nijednu break-loptu. Martić je prvi break napravila kod 3:3, i to kada je njena suparnica vodila s 40:0, a u devetom gemu iskoristila je drugu set-loptu. 

Dobru igru Martić je prenijela i u drugi set, oduzela je Pliškovoj i treći servis zaredom i povela s 2:0, da bi u trećem gemu prvi put izgubila servis. U sljedećem gemu Martić propušta tri break-lopte, a Pliškova sve bolje igra i dolazi do novog breaka za vodstvo 3:2. Martić se vraća s dva osvojena gema zaredom, a u osmom gemu hrabrom igrom radi ključan break za 5:3 i osvaja četvrti gem zaredom. Servirala je za meč u uzbudljivom gemu, u kojem je Pliškova imala tri break-lopte te je do velike pobjede došla asom.

U osmini finala Martić igra protiv pobjednice u meču između Kaije Kanepi (WTA 88.) i Veronike Kudermetove (WTA 68.). Bit će to treći put da Petra igra osminu finala Roland Garrosa i prilika za prvo četvrtfinale. 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.