AUSTRALIAN OPEN

Mate Pavić i Darija Jurak ispali od iste protivnice

Foto: Guliver

LOŠ JE dan za hrvatskim tenisačima i tenisačicama u Melbourneu. Darija Jurak oprostila se od Australian Opena, Mate Pavić ispao je iz konkurencije mješovitih parova, a Petra Martić izgubila je u četvrtfinalu WTA turnira Phillip Island Trophy.

Jurak je s 36 godina ostvarila najveći uspjeh karijere plasmanom u polufinale turnira parova na Australian Openu, ali tamo su nju i Srpkinju Ninu Stojanović zaustavile treće nositeljice Čehinje Krejčikova i Siniakova 3:6, 6:2, 6:4.

Čehinja zaustavila i Pavića, juri prema trećem uzastopnom naslovu

Krejčikova se nešto kasnije našla i na putu Mate Pavića u četvrtfinalu mješovitih parova. S Amerikancem Ramom izbacila je našeg tenisača i Kanađanku Dabrowski 7:6(3), 6:3.

Ta je Čehinja osvojila Australian Open u mješovitim parova posljednje dvije godine - lani s našim tenisačem Nikolom Mektićem, a godinu ranije s današnjim partnerom Rajeevom Ramom.

Hrvatska sigurno ima finalista u parovima

Pavić je i dalje u turniru parova u kombinaciji s Nikolom Mektićem, a u polufinalu u četvrtak igraju protiv Ivana Dodiga i Slovenca Polašeka, pa će Hrvatska svakako imati barem jednog predstavnika u finalima prvoga Grand Slama sezone.

U Melbourneu se paralelno s drugim tjednom Australian Opena igra i WTA turnir Phillip Island Trophy, na kojem je Petra Martić u četvrtfinalu izgubila od Ruskinje Darije Kasatkine 6:0, 6:4.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.