Mate Pavić ušao u finale jedinog Grand Slama koji nije osvojio

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

HRVATSKI tenisač Mate Pavić u paru je sa Salvadorcem Marcelom Arevalom izborio plasman u finale Roland Garrosa. Pavić i Arevalo su u polufinalu porazili prve nositelje Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa. Nakon dva sata igre završilo je 3:6, 6:4, 7:5. Protivnici u subotnjem finalu bit će im Talijani Simone Bolelli i Andrea Vavassori.

Prvi set pripao je španjolsko-argentinskoj kombinaciji, koja je dvaput oduzela servis Paviću i Arevalu. Hrvat i Salvadorac su uzvratili udarac i izborili odlučujući treći set, koji je bio najnapetiji u meču. U završnicu se ušlo s rezultatom 5:5, ali Pavić i Arevalo su onda napravili break te zatim uspješno obranili svoj servis za veliku pobjedu.

Paviću nedostaje samo Roland Garros

Paviću je ovo treći plasman u finale Roland Garrosa u muškim parovima. Dosad je nadomak jedinog Grand Slam trofeja koji mu nedostaje za popunu kolekcije bio 2018., kada je došao do finala s Austrijancem Oliverom Marachom, i 2020. s Brazilcem Brunom Soaresom. Arevalo je prije dvije godine osvojio Roland Garros u paru s Nizozemcem Jean-Julienom Rojerom, pobijedivši u finalu Dodiga i Krajiceka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.