Matić o kritikama za Maguirea: Razumijem zašto igra za Englesku

Foto: Profimedia

SRPSKI veznjak Nemanja Matić (34) komentirao je situaciju u Manchester Unitedu, klubu u kojem je upisao 189 nastupa između 2017. i 2022. godine. Današnji član Rome vjeruje kako će se engleski klub iduće sezone boriti za naslov prvaka Premier lige, dok se u trenutnoj nalazi na četvrtom mjestu sa 63 boda, 13 manje od vodećeg Manchester Cityja.

"Sviđa mi se kako želi igrati (trener Uniteda Erik ten Hag, op. a.), sviđa mi se kako United igra. Imali su uspone i padove, što je normalno s novim trenerom. No sretan sam kako napreduju i siguran da će se iduće sezone boriti za titulu", rekao je Matić za Sky Sports.

Matić je komentirao i Unitedova kapetana Harryja Maguirea (30), najskupljeg braniča ikad, kojeg često kritiziraju zbog kiksova koji dovode do suparničkih pogodaka. Maguire je izgubio mjesto u početnih 11 te se na njegovom mjestu sada nalaze Lisandro Martinez i Raphael Varane.

"Problem je što svi kritiziraju zbog dvije-tri loše utakmice"

"Razumijem zašto Maguire igra za englesku reprezentaciju - on je odličan igrač. U prvoj sezoni nakon što je potpisao za United igrao je gotovo svaku utakmicu i bio jedan od najboljih igrača. Danas je problem što svi kritiziraju zbog dvije ili tri loše odigrane utakmice. Možda je to utjecalo na njega", izjavio je Matić o Maguireu, koji je 2019. za 87.5 milijuna eura došao u United iz Leicestera.

Matić ima savjet za Maguirea. "Mora razmišljati samo o svojim zadacima jer se u nogometu sve može promijeniti za par tjedana. Trenutna situacija nije dobra, ali mora biti fokusiran. Profesionalac je, vidjet ćemo što će s njim biti u budućnosti", zaključio je Matić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.