Europske lige

Mbappeov šef iz Monaca postaje novi sportski direktor PSG-a

Foto: EPA-EFE

PSG se postepeno preslaguje nakon senzacionalne odluke Kyliana Mbappea da odbije Real Madrid i produlji vjernost francuskom prvaku. Prema mnogim izvorima, sam Mbappe klubu je uvjetovao ostanak tako što će dovesti nove ljude na čelne pozicije sportskog sektora. 

Mauricio Pochettino je praktički već bivši, a Brazilca Leonarda je na poziciji sportskog direktora naslijedio Portugalac Luis Campos, kako javljaju mnogi francuski mediji. 57-godišnji Portugalac nikada nije bio profesionalni igrač, ali je pravi majstor sportske politike. 

Ime je najprije gradio kao trener niza portugalskih amaterskih i niželigaških klubova, a 2012. postao je dio skautske službe Real Madrida. Njegov uspon otada je strelovit. Od 2013. do 2020. proveo je po tri godine kao čelnik sportskog sektora Monaca i Lillea. 

U oba kluba svojim kadrovskim potezima u transfernoj politici stvorio je momčadi koje su postale francuski prvaci, a prijateljstvo koje gaji s Mbappeom iz dana u Kneževini sigurno je igralo značajnu ulogu u njegovom imenovanju na novu poziciju. U ovim trenucima čeka se samo još službena potvrda kluba.