McEnroe usporedio Nadala s LeBronom, za Đokovića u Roland Garrosu ima tek jednu želju

Foto: EPA-EFE

RAFAEL NADAL neće se ove godine boriti za 15. naslov pobjednika Roland Garrosa, a otkazao je i nastup na Wimbledonu te svim drugim turnirima do daljnjega, jer se želi oporaviti od ozljeda i pripremiti za iduću sezonu, koja će mu biti posljednja u karijeri.

Legendarni John McEnroe prokomentirao je njegove odluke za španjolsku Marcu, usporedio ga s LeBronom Jamesom i rekao da ne bi odbacio mogućnost da Nadal osvoji pariški Grand Slam 2024., kad će napuniti 38 godina. Kaže da i Nadalovo odsustvo ne znači da je Novak Đoković prvi favorit Roland Garrosa.

Nastavlja pokazivati koliko je sjajan, ali na kraju to košta

"Kad je bio tamo, o Nadalu se uvijek govorilo kao favoritu, a sad ima osam igrača koji mogu pobijediti. Točno je da je Đoković tu slavio dvaput. U idealnom slučaju, Rafa je igrao na visokoj razini, a netko je morao pokazati da je bolji od njega u takvim okolnostima i to je ono što su ljudi željeli gledati", rekao je McEnroe.

"Ne bih se usudio reći da neće ponovno pobijediti na Roland Garrosu jer sve dok igra, ima mogućnost. Podsjeća me na LeBrona Jamesa, koji nastavlja pokazivati koliko je sjajan igrač, ali na kraju utakmice sve ga to počinje koštati. Previše je očekivanja od njega, a već ima godina. To će se dogoditi i Nadalu, od kojeg se uvijek najviše očekuje", upozorio je McEnroe.

EPA-EFE

Ne smatra da Nadalov izostanak potpuno otvara put prema trećoj pariškoj kruni, ali se nada finalu između njega i Carlosa Alcaraza: "Mislim da će se Đoković s tim suočiti na isti način, znajući da ima više tenisača koji mogu osvojiti turnir. Imat će rivale poput Alcaraza, Runea, a i Medvedev igra dobro, pobijedio je u Rimu... 

Važan će biti i ždrijeb, valjda neće Novak biti u Alcarazovoj polovici. Sve je još zanimljivije zbog činjenice da Medvedev stiže kao broj dva. Alcaraz je prvi, pa Đoković. Dolaze i drugi igrači poput Runea, ali Alcaraz je pokazao da je spreman, a ostali iz mlađe generacije još nisu."

Đoković je jedini spreman još pomicati granice

Đoković bi osvajanjem Roland Garrosa, nakon što je pobijedio na Australian Openu, ostao u igri za kalendarski Grand Slam, osvajanje sva četiri velika turnira u istoj godini.

"Naravno, to je opcija. Njegov je izazov da bude najbolji u povijesti i osvoji više Grand Slamova nego itko drugi. On jedini izgleda spreman da obori još rekorda", zaključio je McEnroe, koji je i sam osvojio sedam Grand Slamova, ali nikad ovaj pariški.