McManamanova teorija: Eduardo je gol zabio petom

BIVŠA igračka legenda Liverpoola Steve McManaman ne može se nadiviti Eduardu da Silvi, njegovom povratku nogometu i briljantnom golu protiv Burnleya u FA kupu.

Deset godina McManaman je bio miljenik Kopa odnosno Liverpoolovih navijača. Četiri sezone odigrao je u Realu, a karijeru je 2005. godine okončao u Manchester Cityju. U nogometu je prošao sve i njegova riječ na Otoku ima težinu.

McManaman je bloger na web-stranici TV-kuće Setanta Sportsa. Njegov zadnji uradak u najvećoj je mjeri posvećen Eduardu i njegovom fantastičnom golu koji je zabio u 3:0 pobjedi protiv Burnleyja u osmini finala FA Cupa:

"Za Arsenal je jako dobro da su uoči utakmice protiv Rome u Ligi prvaka imali jednu tako laku i uvjerljivu pobjedu protiv Burnleyja, koja niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje. U toj priči fascinantan je Eduardov povratak u momčad. Bio je odličan kada se prvi puta vraćao nakon duge pauze protiv Cardiffa, a protiv Burnleya je opet bio odličan! Taj čovjek izgleda kao da će svaki puta kada dobije loptu zabiti gol! Djeluje kao da je prevladao sve probleme s ozljedom".

Posebno poglavlje posvetio Duduovom pogotku Burnleyju:

"Taj gol je bio apsolutno čudesan! Nije to bio samo volej s vanjskim dijelom lijeve noge, on je okrenuo svoje stopalo i čini se da je zabio petom. Međutim, Eduardo je upravo tako i htio zabiti! To je vidljivo iz položaja njegovog tijela i načina na koji ga je kontrolirao i vodio prema spektakularnom udarcu i pogotku".

McManamanovom divljenju tu nije bio kraj.

"Kada ste toliko dugo izvan nogometa zbog ozljede, pa se vratite prvo s dva gola protiv Cardiffa, a potom imate sportske drskosti pokušati zabiti onakav gol protiv Burnleyja, što vam na kraju i uspije, onda je to stvarno nevjerojatno", zaključuje Steve McManaman.

M.Š.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.