PSG

Mediji su odavno preselili Mbappea u Real, evo što o tome kažu iz PSG-a

Foto: Profimedia

SVJETSKI mediji već mjesecima pišu o Kylianu Mbappeu kao o novom članu Real Madrida, uvjereni da će francuski napadač u statusu slobodnog igrača nadolazećeg ljeta napustiti Paris Saint-Germain i potpisati za klub sa Santiaga Bernabeua. U PSG-u se još uvijek ne predaju i nadaju se da neće biti tako.

Sportski direktor kluba Leonardo osvrnuo se u razgovoru za L'Equipe na mogućnost odlaska jednog od najpoželjnijih nogometaša današnjice. Mbappe je za PSG odigrao 205 utakmica uz učinak od 156 golova i 78 asistencija, a Leonardo će pokušati napraviti sve da te brojke nastave rasti u godinama koje slijede.

Postoje šanse za njegov ostanak

Spominjalo se da PSG Mbappeu nudi 50 milijuna eura po sezoni za ostanak, ali i bonus od 100 milijuna eura za produljenje ugovora. "Nije istina da mu nudimo 50 milijuna eura po sezoni. Nismo mu poslali konkretnu ponudu, a posljednje što ćemo napraviti jest uvrstiti iznos u ugovor. Želimo mu dati najbolje uvjete da bi on bio najbolji igrač", rekao je Leonardo pa dodao:

"Sve sam uvjereniji da Mbappe želi ostati. Francuski igrači žele igrati u inozemstvu. Nije slučajno da su na Svjetskom prvenstvu 1998. godine svi francuski nogometaši igrali vani. Ista stvar je bila 2018. godine kad je Kylian bio jedini igrač iz francuske lige. Pogba i Griezmann u njoj nisu nikad ni igrali. No nikad nije ni postojao klub kakav je danas PSG. Mi ne prodajemo."

"Ne mogu sa sigurnošću reći kolike su šanse za Mbappeov ostanak, ali postoje. Sve dok ne potpiše za neki drugi klub, mi ćemo pokušavati napraviti sve što možemo da bismo ga zadržali", zaključio je Leonardo.