Europske lige

Evo najboljih Hrvata u inozemstvu prošlog vikenda. Briljirali golmani i veznjaci

Foto: EPA-EFE

INDEX i SofaScore donose vam pet najboljih Hrvata u inozemstvu iz utakmica odigranih prošlog vikenda. Najbolju ocjenu ima Dominik Kotarski koji je ovog ljeta iz Gorice otišao u PAOK, zablistao je solunskom gradskom derbiju. Za svoju ekipu je protiv rivala Arisa ubilježio tri obrane, uključujući i obranu penala protivničkom napadaču Andreu Greyu. Na visokoj razini bio je i bivši čuvar mreže Hajduka Josip Posavec.

On koji je također napustio HNL ovog ljeta odigrao je najbolju utakmicu do sada u dresu svog novog kluba, danskog AaB-a. U gostujućem slavlju protiv Midtjyllanda sačuvao je mrežu netaknutom uz četiri obrane, a i preko pola dugih lopti koje je uputio suigračima bile su točne. 

Na petom mjestu je Marko Rog, bivši veznjak RNK Splita i Dinama bio je strijelac jedinog gola u pobjedi svog Cagliarija protiv Modene u Serie B. Rog se krajem prošle sezone oporavio od teške ozljede, ali nije uspio pomoći Cagliariju da sačuva status prvoligaša.

Lovren zabio, Modrić kreirao 

Što se poznatijih imena tiče, briljirao je i iskusni duet. Dejan Lovren je s kapetanskom vrpcom na ruci predvodio Zenit do preokreta protiv Spartaka u ruskom prvenstvu. Ekipa iz Sankt-Peterburga slavila je s 2:1, a hrvatski stoper zabio je gol za 1:1 nakon ubačaja iz kuta. Luka Modrić bio je na svojoj standardnoj razini u slavlju Real Madrida protiv Real Betisa.

Tridesetšestogodišnji veznjak utakmicu je započeo u tercetu s mladim suigračima Eduardom Camavingom i Aurelienom Tchouaménijem. Bio je glavni izvor kreacije Kraljevskog kluba i ubilježio je tri ključna dodavanja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.