Medveščak istupio iz EBEL-a

Foto: Pixsell

MEDVEŠČAK neće sudjelovati u kvalifikacijskoj rundi za doigravanje EBEL lige, potvrdilo je rukovodstvo austrijske hokejaške lige.

Istupanje iz lige

Povodom službenog istupanja oglasio se i Medveščak.

"Zajednička odluka kluba i lige uslijedila je nakon sjednice Glavne skupštine Lige u Salzburgu. Nekoliko čimbenika dovelo je do odluke: a) dostupnost Doma  sportova  koji ne bi bio dostupan za drugu polovicu kvalifikacijskog kruga, što je još više otežalo planiranje odigravanja domaćih utakmica i b) situacija s igračima je također bila faktor koji je bio važan pri donošenju odluke", pojašnjeno je na Medveščakovoj službenoj mrežnoj stranici.

Pred Medveščakom, koji je u nedjelju izgubio i 24. utakmicu zaredom, preostali su još gostujući ogled s Linzom (1. veljače) i domaći ogled sa Znojmom (3. veljače).

Financijski problemi

Zagrebački klub u aktualnoj sezoni EBEL lige ubilježio je šest pobjeda u 42 kola, uz gol-razliku (74:240). S 21 bodom posljednji je klub prvenstvenog poretka. Pretposljednji je Villach s deset bodova više. Vodeća je Vienna s 84 boda.

Medveščak je u ozbiljnim financijskim problemima. Tijekom studenoga i prosinca prošle godine napustili su ga brojni igrači, kao i članovi stručnog stožera. Posljednjih tjedana natjecao se s ekipom satkanom od omladinaca klupske akademije i igrača ostalih zagrebačkih klubova.

Razlog financijskih nedaća krije se u povlačenju jednog od glavnih klupskih sponzora bez kojeg Medveščak očito ne može funkcionirati. Budućnost i klupska egzistencija još su nepoznate.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.