Medvjedi na korak do polufinala: Graz u Ledenoj nije favorit

NAKON 59 utakmica u EBEL ligi, Medveščak je stigao do najvažnije utakmice sezone. Medvjedi večeras pred svojom publikom mogu osigurati polufinale lige, i to u svojoj debitantskoj sezoni.

Prije samo desetak dana nije tako izgledalo, Graz je imao 2:0 ukupno i svi su ga vidjeli u polufinalu. No, slijedio je sjajan povratak Medveščaka. Prvo su u Grazu izdržali sve napade i dobili u produžetku. Zatim su deklasirali Austrijance u Ledenoj, a onda ponovno u Grazu okrenuli već izgubljenu utakmicu, s 0:3 na 4:3.

Ludnica oko ulaznica traje već nekoliko dana, karte su odavno rasprodane i Ledena će večeras biti krcata. Kako kaže predsjednik Damir Gojanović, Medveščak bi napunio Arenu koja prima 15 tisuća ljudi.

Medveščak je pokazao da se itekako može nositi s momčadi koja je završila regularni dio na prvom mjestu. Graz dosad nije posebno impresionirao, ima dva vrlo dobra vratara (Weinhandl i Charpentier), ubojitu prvu napadačku liniju Norris - Day - Healy, no preostale tri nisu toliko moćne.

Medveščaku će večeras nedostajati Conrad Martin kojem je ovo treća od pet utakmica suspenzije. Iako Alan Letang ima laganu ozljedu, kapetan će biti spreman. Na gol bi ponovno trebao Gašper Krošelj koji je sjajno iskoristio priliku koju je dobio zbog Kristanova noćnog izleta.

Najbolji napadač Medveščaka Mike Ouellette je svjestan pritiska na leđima s kojim će večeras Medvjedi klizati.

"Trebamo krenuti oštro od prve minute i ne dopustiti im da nam zabiju. Igrači Graza svađali su se nakon trećeg poraza, nadam se da ih je to poljuljalo", rekao je Ouellette.

U Grazu je na posljednjoj utakmici bilo 350 navijača koji su sjajno odradili posao. Večeras Medvjede čeka puna dvorana.

"U Grazu ih je bilo deset puta manje, a nadglasali su austrijske navijače. Zaista su izvanredni, nadam se da ćemo im se odužiti pobjedom", rekao je Ouellette.

Osim domaćih navijača, podršku Medveščaku dat će i - Mađari. Navijači Albe, koja je ispala od Vienne, najavili su dolazak svojih bubnjara koji će večeras pomagati Sektoru B.

Za kraj moramo spomenuti po Medveščak izuzetno nepovoljan sustav natjecanja u doigravanju EBEL-a. Naime, nema klasičnog kostura natjecanja već doigravanje ide na ruku momčadima koje su bile vodeće u regularnom dijelu. Ako Medveščak prođe Graz, neće igrati protiv pobjednika između četvrte i pete momčadi nego protiv pobjednika dvoboja druge i sedme. To su Red Bull Salzburg i KAC, a Salzburg trenutno vodi 3:2.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.