Meksiko i Urugvaj kuju urotu, Grčka i Koreja vode mrtvu utrku?

U TREĆEM kolu na Svjetskom prvenstvu danas će se odigrati četiri susreta u dvije skupine, nakon čega će se znati putnici u osminu finala. Novost je da se više ne igra u 13.30, a obje utakmice u skupini počinju u isto vrijeme kako bi se izbjegle kalkulacije.

Skupina A: Meksiko - Urugvaj (16.30)

Teorije urote, a i koeficijenti na kladionicama govore da bi ovaj susret lako mogao završiti remijem, čime bi Meksiko i Urugvaj ispratili Francusku i JAR sa Svjetskog prvenstva. Ovaj dvojac, naime, ima četiri boda, Francuska i JAR po bod i u slučaju remija sve je jasno. No, remi bi više odgovarao Urugvaju jer ima bolju gol-razliku pa bi tako u osmini finala igrao s Grčkom ili Sjevernom Korejom, a Meksiko bi išao na Argentinu.

Francuska - JAR (16.30)

Aktualni doprvaci su se nakon remija, poraza i kaosa u reprezentaciji doveli u situaciju da ih samo znastvena fantastika ostavlja u igi za prolazak skupine. Želi li Francuska u osminu finala, danas mora svladati JAR, a Urugvaj i Meksiko ne smiju igrati neriješeno. No, ni to Francuzima nije dovoljno i pritom moraju imati bolju gol-razliku od poražene momčadi. Urugvaj ima gol razliku +3, Meksiko +2, a Francuzi -2, stoga je najizglednije da će ostatak Domenechove ekipe krenuti za Anelkom koji je već napustio jug Afrike.

Skupina B: Nigerija - Južna Koreja (20.30)



Nigerija je nakon dva poraza najdalje od osmine finala, danas mora slaviti protiv Koreje, a Argentina treba svladati Grčku . Pobijede li Korejci Nigeriju, u osmini finala su (nisu jedino ako Grčka demolira Argentinu), a odigraju li neriješeno, ovise o Grčkoj. U tom slučaju Grci moraju remizirati s manje ili isto golova kao na utakmici Nigerija - Južna Koreja.

Grčka - Agentina (20.30)

Argentina je momčad koja je dosad najviše pružila na SP-u i trenutno je mnogi vide kao glavnog favorita za osvajanje naslova. U prva dva kola Gaučosi su oba puta slavili, protiv Nigerije 1:0 i Južne Koreje 4:1, a u današnjem okršaju i bod im je dovoljan kako bi osigurali prvo mjesto skupine. Grci su poraženi od Koreje sa 2:0, ali su se protiv Nigerije vratili iz mrtvih i danas imaju šansu za prolazak. U slučaju remija većeg od 1:1, Koreja bi morala remizirati s Nigerijom bez golova ili izgubiti od otpisanih Afrikanaca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.