ATP Masters Finals

Mektić i Koolhof u super tie-breaku osvojili završni Masters sezone

Foto: Getty Images

NIKOLA Mektić je osvojio svoju prvu titulu na završnom Mastersu sezone. On i Nizozemac Wesley Koolhof su u londonskom finalu svladali Austrijanca Jürgena Melzera i Francuza Edouarda Roger-Vasselina rezultatom 6:2, 3:6, 10:5.

Odlično su Mektić i Koolhof otvorili prvi set. Odmah na početku oduzeli su servis protivnicima nakon što su iskoristili drugu break-loptu. Mirno su držali vodstvo do rezultata 3:1 i novog servisa Melzera i Roger-Vasselina. Tada opet oduzimaju servis protivnicima i na servisu pri rezultatu 5:2 koriste prvu set-loptu.

Melzeru i Roger-Vasselinu u drugom je setu bila dovoljna jedna break-lopta

Izjednačeniji meč gledali smo u drugom setu. Prilika za break nije bilo do rezultata 2:1 za Melzera i Roger-Vasselina. Ipak, pri vodstvu od 30:40 austrijsko-francuska kombinacija koristi svoju prvu break-priliku.

Nažalost, mirno su zadržali break prednosti do kraja seta i potvrdili dominaciju iskorištavanjem druge set-lopte na vlastitom servisu.

Mektić od sljedeće sezone počinje suradnju s Matom Pavićem

U super tie-breaku Mektić i Koolhof brzo odlaze do tri poena prednosti (4:1), ali njihovi protivnici osvajaju četiri od pet sljedećih poena i izjednačavaju na 5:5. Ipak, od tog trenutka Melzer i Roger-Vasselin se gase, a Mektić i Koolhof osvajaju sljedećih pet poena za prvu titulu na završnom Mastersu.

Mektić i Koolhof su postali prvi par u povijesti koji je svoju prvu zajedničku titulu osvojio na ATP Finalsima. Ipak, ova titula će im biti i posljednja jer od sljedeće sezone Nikola Mektić kreće u partnerstvo s drugim Hrvatom, Matom Pavićem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.