MERCEDES-BENZ ŽELI DIO ESPORT KOLAČA Sponzorirat će ESL One

FOTO: Helena-Kristiansson/ESLOne

ESL One u Hamburgu bit će prvi globalni esport događaj koji će sponzorirati kompanija Mercedes-Benz. Tako će se automobilski div pridružiti Audiju, Volkswagenu i Hondi koji su već ulagali u esport.

Mercedes-Benz već dugi niz godina surađuje s industrijom videoigara i njihove automobile mogli smo vidjeti u različitim igrama. Međutim, ovo će biti prvi pravi iskorak tvrtke u esport. U sklopu ESL One događaja sponzorirat će različite esport turnire, među kojima će biti i onaj u Doti 2. To će biti ujedno i prvi Dota 2 Major koji će organizirati treća strana i dobit će podršku Valvea.
 
Na drugom kraju svijetu, u Kini, Mercedes-Benz također pregovara s Riot Gamesom o sponzorstvu League of Legends World Championshipa. Obje strane su potvrdile da su razgovarali o tome, ali službena potvrda suradnje još nije potvrđena. 
 

 
Atraktivno esport tržište tako i dalje privlači globalne kompanije, ali mnogo njih se veže uz ESL koji upravlja ogromnim dijelom svjetske esport scene. Možda i prevelikim dijelom. 
 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.