Messi prozvao PSG: Ja sam jedini Argentinac kojem klub nije odao priznanje nakon SP-a

Foto: EPA

PO MNOGIMA najbolji nogometaš svih vremena Leo Messi (36) ovog ljeta odabrao je karijeru nastaviti u Inter Miamiju, klubu Davida Beckhama koji se natječe u američkom MLS-u. Messi je odbio financijski bolju ponudu iz Saudijske Arabije i, kako je sam objasnio, donio odluku prvenstveno zbog obitelji.

Južna Florida je kulturološki vrlo bliska Latinskoj Americi pa će se Messijevi osjećati kao kod kuće, a istaknuo je i kako mu se sviđa što u SAD-u postoji ipak nešto manji medijski interes za nogomet i što neće biti pod pozornosti na kakvu je navikao u Europi. Od dolaska u Inter Miami preporodio je ekipu i zabio 11 golova u 12 nastupa.

U intervjuu za argentinske medije se osvrnuo na osvajanje naslova svjetskog prvaka prošle godine, a pritom je prozvao svoj bivši klub PSG, koji mu ni na koji način nije odao priznanje za osvajanje najvećeg trofeja. Podsjetimo, po povratku u PSG, Messi nije dobio ni uobičajeni počasni špalir. "Ja sam bio jedini igrač koji nije dobio priznanje kluba u usporedbi s mojih 25 suigrača", rekao je kapetan Argentine.

Osvojio sve što je mogao

U prošloj sezoni Messi je nastavio nizati argumente u prilog tezi da je upravo on najbolji nogometaš svih vremena. U posljednjem kolu francuskog prvenstva postao je najbolji strijelac liga Petice u povijesti, a osvojio je i svoj 43. trofej, čime se izjednačio s bivšim suigračem Danijem Alvesom kao najtrofejniji nogometaš ikad.

Sezonu u kojoj je postao prvak svijeta i najtrofejniji igrač ikada okončao je zvižducima navijača PSG-a, nezadovoljnih što nakon samo dvije godine napušta njihov klub. Messi je u karijeri zabio 819 golova i asistirao 361 put. Sa Svjetskim prvenstvom u Kataru zaključio je osvajanje svih mogućih trofeja na reprezentativnoj i klupskoj razini.