Messi i Suarez majstorijom iz penala podsjetili na blamažu Piresa i Henryja

Foto: Guliver Image/Getty Images

NIJE LAKO zabiti iz penala, koliko god se s kauča činilo suprotno, a posebno je teško jedanaesterac izvesti tako da se ne šutne na gol, nego da kazneni udarac bude asistencija za udarac suigraču.

Cijeli nogometni svijet klanja se neospornoj majstoriji Messija i Suareza, koji su penal pretvorili u akciju za postizanje gola, iako je pri tome zabijeni zgoditak neregularan zato što je prilikom izvođenja kaznenog udarca Suarez, kojeg je Messi iz penala poslužio za gol, bio unutar kaznenog prostora.
 
Ali, njihov gol je priznat bez obzira na tehničku pogrešku i ako ništa drugo, barem je akcija završena loptom u mreži lijepo izgledala, dok se za davni teški nesporazum Roberta Piresa i Thierryja Henryja ne može reći ništa od navedenog.
 
Povodom hvaljene suradnje Messija i Suareza, ljubitelji nogometa prisjetili su se urnebesno smiješnog debakla Arsenalovih Francuza kada su na Highburryju u listopadu 2005. jako loše pokušali izvesti isto što Barcin Argentinac i Urugvajac.
 
Na prvenstvenoj utakmici Arsenala i Manchester Cityja domaćini su vodili 1:0, golom kojeg je Pires postigao upravo iz penala. Nakon što je Arsenal izborio i drugi jedanaesterac, Pires je također uzeo loptu, ali ga je odlučio izvesti daleko nekonvencionalnije nego prethodni. 
 
Međutim, pri tome je njegova suradnja s Henryjem poslužila tek kao dokaz da se "događa i najboljima":

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.