Messiju stižu legenda Reala i legenda Barcelone?

Foto: EPA

INTER MIAMI nastavlja dovoditi jaka imena u svoju momčad. Nakon što su ugovore s klubom koji nastupa u MLS-u potpisali Lionel Messi i Sergio Busquets, očekuje se da to uskoro naprave i Sergio Ramos i Jordi Alba, navode španjolski mediji uz tvrdnju da je posao blizu realizacije. 

Kapetan španjolske reprezentacije u statusu je slobodnog igrača i u završnoj fazi pregovora s Inter Miamijem, a isto vrijedi i za Ramosa. Nakon što mu je prestao važiti ugovor s Paris Saint-Germainom, Ramos se nadao povratku u Sevillu, u kojem je započeo blistavu karijeru.

Uspješne karijere obojice

Prošle sezone Ramos je upisao 45 nastupa za PSG, u koji je stigao kao legenda Reala. Madridski klub kupio ga je 2005. godine od Seville za 27 milijuna eura. U Realu je proveo 16 godina, upisao 671 utakmicu i 101 pogodak te, među ostalim, osvojio četiri Lige prvaka, pet španjolskih prvenstava i dva španjolska kupa.

U bogatoj karijeri skupio je i 180 nastupa te 23 gola za španjolsku reprezentaciju, s kojom je osvojio Europska prvenstva 2008. i 2012. godine, a između toga i Svjetsko prvenstvo 2010. Njegova trenutna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 4.5 milijuna eura.

Alba je ostao bez ugovora nakon što je za Barcelonu igrao od 2012. i skupio 459 nastupa za tu momčad. Bio je europski prvak sa Španjolskom i osvajač je Lige nacija nakon što je u ovosezonskom izdanju natjecanja Španjolska u finalu svladala Hrvatsku na jedanaesterce. S Barcom je šest puta bio prvak La Lige i jednom Lige prvaka.