Messiju žao zbog poteza na SP-u: Odmah sam pomislio "kakav idiot"

Foto: EPA

LIONEL MESSI (36) priznao je kako žali zbog toga što je na Svjetskom prvenstvu u Kataru tijekom proslave drugog pogotka protiv Nizozemske u četvrtfinalu stavio ruke na uši. Time je pokazao prkos prema suparničkom izborniku Louisu van Gaalu, koji je ranije kritizirao njegovu igru bez lopte.

Podsjetimo, Argentina je u osmini finala izbacila Australiju (2:1), a zatim otišla na Nizozemce. Nahuel Molina doveo je Argentince u vodstvo u 35. minuti, a Messi je povećao prednost u 73. iz kaznenog udarca. Uslijedila je spomenuta proslava. "Proslavio sam pogodak s Topo Gigiom (proslava stavljanjem ruku na uši, op. a.) i automatski požalio što sam to napravio. Čim sam to učinio, pomislio sam: 'Kakav idiot. Još mogu izjednačiti.' To se obično dogodi", rekao je Messi u intervjuu za ESPN.

Messi je bio u pravu jer su se Nizozemci zaista vratili u susret. Wout Weghorst prvi gol postigao je u 83. minuti, a potom na dramatičan način izjednačio u 11. minuti sudačke nadoknade, osiguravši svojoj reprezentaciji produžetke. U njima nije bilo pogodaka, pa je pitanje pobjednika odlučeno raspucavanjem. Nizozemci su dvaput promašili, a Argentinci jednom i prošli u polufinale.

Argentina je osvojila Svjetsko prvenstvo u Kataru

Argentina je u polufinalu pobijedila Hrvatsku 3:0. Messi je zabio jedan, a Julian Alvarez dva gola. Dok je hrvatska reprezentacija u susretu za treće mjesto bila bolja od Maroka 2:1, Argentina je do zlata stigla preko Francuske. Regularni dio završio je 3:3 uz dva gola Messija i jedan Angela di Marije s jedne strane i hat-trick Kyliana Mbappea s druge.

Francuzi su u penalima dvaput promašili, a Argentinci zabili sva četiri. Messi je proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva, na kojem je zabio sedam pogodaka, jedan manje od najboljeg strijelca Mbappea.