RUKOMET

Metković se vratio u najjači rang hrvatskog rukometa

Screenshot: RK Metković Mehanika/Facebook

RUKOMETNI klub Metković Mehanika vratio se u najviši rang hrvatskog rukometa. Nakon dvije utakmice protiv Karlovca Metković je osigurao plasman u Premijer ligu. Prva utakmica u Karlovcu završila je pobjedom Metkovčana 35:33. Uzvratna utakmica u Metkoviću završila je rezultatom 22:22.

Karlovac je zapravo bio vrlo blizu trijumfa u ovoj utakmici. Vodili su pet i pol minuta prije kraja jedan razlike, no to je najbliže što su došli plasmanu u Premijer ligu. Dobra obrana te golovi Raguža i Čuture na kraju su donijeli Metkoviću remi vrijedan plasmana u elitni rang domaćeg rukometa. Momčad Filipa Romića sa šest je pogodaka predvodio Raguž, a pet je zabio Bezer. Kod Karlovca je najbolji strijelac bio Smojver, koji je zabio sedam golova.

Metković je kroz povijest imao svoje uspone i padove, a najviše je ostao upamćen po tome što mu je skandalozno oduzeta titula prvaka Hrvatske prije 20 godina. U klubu su igrali brojni velikani hrvatskog rukometa - Ivano Balić, Petar Metličić, Blaženko Lacković, Davor Dominiković i mnogi drugi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.