SERIE A

MILAN - SPAL 1:0 Neuspjeli eksperiment novog trenera spasio adut s klupe

Foto: EPA

MILAN je na San Siru pobijedio SPAL s 1:0 ostvarivši tek drugu pobjedu u posljednjih sedam kola i prvu domaću nakon točno dva mjeseca.

Čovjek odluke na San Siru bio je Piolijev adut s klupe, Španjolac Suso koji je postigao lijep pogodak iz slobodnjaka u 63. minuti utakmice. Novom treneru Rossonera ovo je bila treća utakmica na klupi te ujedno i prva pobjeda nakon remija s Lecceom (2:2) i poraza od Rome (2:1).

Milan - SPAL Live Score

Milan je u većem dijelu utakmice dominirao, a osim dvije velike šanse u 12. minuti nije ozbiljnije prijetio golu gostiju u prvom poluvremenu. Tad su neprecizni bili Krzysztof Piatek i Samu Castillejo, a imenovanje potonjeg u početni sastav bilo je svojevrsno iznenađenje i eksperiment Stefana Piolija.

Španjolcu je ovo bio tek četvrti nastup u sezoni i osim pogođenog okvira gola u spomenutoj minuti nije previše napravio pa ga je Pioli u 57. minuti izvadio i - pogodio. Ušao je njegov sunarodnjak Suso i šest minuta kasnije poentirao prekrasnim udarcem iz slobodnjaka. Često su ga kritizirali proteklih mjeseci pa mu je ovaj pogodak došao kao veliko olakšanje i prvi je još od svibnja.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Druga izmjena koju je Pioli napravio u svom 4-3-3 sustavu uoči utakmice je zamjena Ismaela Bennacera za iskusnog Lucasa Bigliju i novak je pokazao dosta u odnosu na ono što je Argentinac sposoban napraviti na terenu. No te promjene nisu donijele ništa novo u Milanovoj igri. Opet je momčad teško dolazila do šansi i da nije bilo Susovog trenutka inspiracije, SPAL bi odnio veliki bod sa San Sira.

SPAL je jedinu pravu priliku na utakmici imao u 36. minuti kad je silovito iz daljine tukao Andrea Petagna, ali je to Gigi Donnarumma uspješno obranio.

Rossoneri su mogli zaključiti utakmicu u 79. minuti, ali je udarac Lucasa Paquete s desetak metara nakon solo prodora kojim je prošao dvojicu i pucao Etrit Berisha sjajno obranio.

Utakmicu je obilježio i ogroman broj žutih kartona. Ukupno osam podijelio ih je Marco Piccinini, od toga čak šest u drugom poluvremenu.

Hrvatski napadač Ante Rebić ostao je na klupi za pričuve tijekom cijele utakmice.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.