Milan sumnja u Strinića, stiže novi bek od 14 milijuna na San Siro

Foto: Getty Images / Guliver Image

MILAN - STRINIĆ, problemi na početku zajedničke avanture. Hrvatski reprezentativac postao je član Rossonera uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje je na kraju osvojio povijesno srebro. Talijanski klub pomno je pratio njegove nastupe, navijao za njega, a on potpisao ugovor do 2021. godine. Splićanin je bio slobodan igrač na tržištu, što je iskoristio bivši sportski direktor Massimiliano Mirabelli te ga angažirao.

Istina, navijačima Milana nije u startu bilo jasno zašto se klub odlučio za Strinića, ali su njegove dobre partije u Rusiji smanjile donekle njihovu zabrinutost. Međutim, nedugo nakon što je Ivan potpisao ugovor došlo je do promjena u klubu. Kinez Yonghong Li ostao je bez kluba zbog dugova i kršenja financijskog fair-playa, pa je ulogu vlasnika preuzeo fond Elliott. Novi predsjednik kluba Paolo Scaroni potjerao je sve bivše zaposlenike i doveo Leonarda, a Brazilac vratio Paola Maldinija u klub...

Na poziciji lijevog beka trener Gennaro Gattuso imao je Ricarda Rodrigueza, Ivana Strinića i Lucu Antonellija. Posljednji je prije nekoliko dana otišao u Empoli, čime su ostali Švicarac i Hrvat na jednoj poziciji. Ipak, krajnje iznenađujuće Milan je postigao dogovor s Genovom oko dolaska reprezentativca Urugvaja Diega Laxalta za 14 milijuna eura, plus četiri mogućih bonusa, od čega 11 milijuna otpada na Gianlucu Lapadulu kojeg je Milan pustio u Genovu. Dakle, klub sa San Sira platit će novog lijevog beka ukupno tri milijuna eura, uz moguća četiri bonusa, ovisno o igrama i rezultatima.

Talijanski mediji odmah su krenuli pisati kako to znači da bi Rodriguez mogao put PSG-a koji ga želi. No, Milan je blindirao Švicarca, pa je priča otišla u drugom smjeru. Zapravo je Strinić taj u čije tjelesno stanje sumnjaju u Milanellu. U Rusiji je odigrao sve što je mogao, a često je vani izlazio zbog problema s mišićima i grčevima. Po dolasku u Milanello nakon odmora od SP-a govorio je opet o umoru i činjenici da nije spreman koliko bi trebao biti.

Očigledno je Gattuso nakon niza treninga i pripremnih utakmica shvatio da bi imao velikih problema na lijevom beku s rovitim Strinićem, koji usput više igra obranu nego napad, dok je Laxalt mlađi šest godina i zna igrati u oba pravca. 

Teška je situacija pred Strinićem, koji sada ima paklenu konkurenciju na poziciji lijevog beka, a sigurno da su Rodriguez i Laxalt već sada u prednosti na svakom polju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.