Milovoj Bračun novi trener Slaven Belupa

MILIVOJ BRAČUN novi je trener Slaven Belupa. Nakon što se s klupe povukao Mile Petković uprava kluba se odlučila da će njegovo posao nastaviti 52-godišnji nogometni stručnjak rodom iz Drnja kraj Koprivnice. Nakon odustajanja Dražena Beseka, izbor je pao na Bračuna, a novi trener će u ponedjeljak biti predstavljen javnosti.

"Na Upravi kluba smo osnovali Komisiju za izbor novog trenera, a ja sam bio zadužen za razgovore s više kandidata i odluka je pala na Milivoja Bračuna. Poznate su nam njegove stručne kvalitete, vodio je nekoliko naših i slovenskih prvoligaša, a posljednji trenerski posao obavljao je u zaprešićkom Interu. Našeg novog trenera predstavit ćemo na konferenciji za novinare koja će se održati u ponedjeljak - istaknuo je Rajko Magić, sportski direktor Slavena Belupa za službene stranice kluba.

Bračun je u karijeri vodio četiri kluba: Inter, Rijeku, Istru te slovenski Koper. Kao mladić, trenirao je u nogometnoj školi Slaven Belupa. Bračun neće imati lak posao nastaviti niz dobrih rezultata koje su ostvarili njegovi prethodnici Elvis Scoria, Kruno Jurčić i Mile Petković iako se svaki od njih na klupi zadržao samo jednu sezonu. Slaven Belupo je ovu natjecateljsku godinu završio na četvrtom mjestu mjestu Hnl-a i tako izborio nastup u prvom pretkolu Europske lige.

M.Pa.
Foto: Index