Mineski osvojio PGL Open u Bukureštu

Foto: Mineski

Vrlo uvjerljivim partijama u finalu PGL Open turnira u Bukureštu protiv kineskog LGD Gaminga, Mineski je osvojio svoj prvi Minor turnir u Dota Pro Circuitu. Odlično je to otvaranje sezone za ekipu iz Jugoistočne Azije, koja je prije samo tjedan dana osvojila drugo mjesto na StarLadder Minoru u Kijevu. 

>>Dobili smo polufinaliste PGL Open turnira u Bukureštu

Nakon što su prošli tjedan u finalu StarLadder i-League Minora izgubili od Team Liquida, Mineski je ovoga puta otišao skroz do kraja. Prvo su osvojili prvo mjesto u skupini B ostavivši ispod sebe Evil Geniuses, VGJ.Thunder i Na'Vi, da bi u polufinalu izbacili Immortals te u finalu potpuno nadigrali LGD Gaming. 
 
Odlične predstave čitave ekipe na oba turnira vrte se uglavnom oko carry igrača Chai "MuShi" Yee Funga, koji uz Daryla "iceiceice" Koh Pei Xianga na poziciji tri igra fenomenalno, pogotovo na LAN-u. 
 
Mineski je polufinalu prvo morao savladati vrlo jaki Immortals. Međutim, nisu dobro otvorili seriju te je Immortals s Phantom Assassinom i Broodmother upisao prvu pobjedu jer MuShi na Anti-Mageu u 27 minuta nije stigao doći do potrebnih itema. U iduća dva meča gledali smo potpuno drugačiju priču. Mineski se odlučuje za kombinaciju Pugna, Monkey King i Mirana, s globalom od Silencera i odličnim početkom borbi od strane Earthshakera. Duo Mishi i iceiceice ponovo igra odlično i izjednačavaju seriju. 
 
U odlučujućem meču Mineski mijenja čitavu kompoziciju, samo NaNa ostaje na Mirani, a MuShi igra Vengeful Spirita na kojem je u posljednje vrijeme odličan te u manje od 30 minuta uz pomoć Mirane gaze protivnike i osiguravaju mjesto u finalu.
 

 
Izgleda da ekipa Immortals ima problema u ključnim mečevima kvalifikacija i turnira jer im se više puta događalo da pokleknu onda kada je najvažnije. Iako su pokazali da mogu i znaju igrati jako dobro, često pucaju  protiv ozbiljnih ekipa na važnim mečevima. Moguće je da će se to promijeniti s vremenom.
 
U prvom meču finala protiv LGD Gaminga, Mineski koristi sličnu kompoziciju kao u drugom meču protiv Immortalsa. Uzimaju Monkey Kinga i Miranu, umjesto Earthshakera je tu Earth Spirit, a MuShi ovoga puta igra Phantom Assassina. MuShi na midu uz pomoć Earth Spirita potpuno gasi protivničkog igrača na Silenceru i meč ubrzo odlazi na stranu tima Mineski. Posljednji meč  na čitavom turniru odlični MuShi ponovo igra Vengeful Spirita, a iceiceice je ovoga puta na Broodmother i LGD Gaming u svojoj kompoziciji nema ništa što bi se nosilo s protivničkim herojima i nakon nešto više od 30 minuta, Mineski osvaja svoj prvi Minor i 130 tisuća dolara. 
 

 
1. mjesto: $130,000 + 150 DCP/igraču  Mineski
2. mjesto: $65,000 + 90 DCP/igraču  LGD Gaming
3./4. mjesto: $30,000 + 30 DCP/igraču Immortals/Evil Geniuses
 
Na početku nove sezone Mineski izgleda odlično i već su ozbiljno počeli sakupljati Pro Circuit bodove koji vode na idući The International. Iduća postaja za Dota 2 timove je prvi Major sezone, milijun dolara vrijedan ESL One u Hamburgu, a MVP tog turnira dobit će i 50 tisuća vrijedan Merceds-Benz auto. Nažalost, Mineski se nije kvalificirao za Major, a umjesto njih Jugoistočnu Aziju će predstavljati Fnatic. Svoje mjesto na turniru su osigurali i Team Liquid, Newbee, Team Secret, Virtus.pro, Keen Gaming, Evil Geniuses i SG e-sports. ESL One počinje već u četvrtak 26. listopada. 
 
Iako je Mineski osigurao mjesto na AMD SAPPHIRE Dota PIT turniru u Splitu, svoj su nastup otkazili jer jedan od igrča ima obiteljske obaveze, u trenutku  pisanja članka nije potvređno koja će ih ekipa zamijeniti.
 
 >>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.