Miočiću će borba protiv Jonesa biti prva u 40-ima. Pitali su ga hoće li biti i zadnja

Foto: Profimedia

STIPE MIOČIĆ vraća se u UFC-ov oktogon dvije godine i osam mjeseci nakon što je izgubio pojas teškaškog prvaka od Francisa Ngannoua. Protivnik najuspješnijem teškašu svih vremena 11. studenog u New Yorku bit će legendarni Jon Jones, koji je u ožujku protiv Ciryla Ganea osvojio taj naslov Predatorovim odlaskom iz organizacije.

Američkom borcu podrijetlom iz Rtine pokraj Zadra bit će to 25. borba u karijeri (20-4), ali prva u petom životnom desetljeću. Zato su 41-godišnjeg Stipu u intervjuu za ESPN pitali hoće li mu borba s Jonesom biti i posljednja. "Uvijek postoji mogućnost", rekao je Miočić. "Razmišljam o umirovljenju još od svoje prve borbe na UFC-u 136. Vidjet ćemo, trenutačno se ne brinem o tome, nego o borbi." 

I Jonesu bi to mogla biti posljednja borba

Jones je pet godina mlađi, ali ni on nakon eventualne pobjede ne bi više imao što dokazivati, kao višestruki prvak u poluteškoj kategoriji koji je osvojio titulu u teškoj i obranio je protiv čovjeka koji ju je obranio više puta nego bilo tko u povijesti. Zato Amerikance muči hoće li i njemu to biti posljednja borba.

"Možda, a možda i ne. Ne razmišljam o tome, on neka se brine o tome, a ja ću se brinuti o sebi", poručio je Stipe.

Pročitajte više