Mirko je davno objasnio što je njegov jedini doping

Foto: Mirko Filipović (Facebook)

"TOLIKO sam puta ispričao ovu priču, da mi je zlo od nje. Moj jedini doping su krvav i težak trening."

Tim riječima Mirko Filipović već je odgovorio Royu Nelsonu koji ga je uoči dogovorene borbe u Londonu, u svibnju prošle godine, prozivao zbog dobre forme.

Nelson je ciljao na doping, spominjao je Mirkov izgled, a neuništivi hrvatski borac nije se previše uzbuđivao.

Vjerojatno ne bi ni odgovarao na jeftini trash talk, ali učinio je to zbog navijača.

"Nelson bi trebao manje pričati, a više razmišljati o meču koji ga čeka. Mrzim trash talk, ali ako je Nelsonu do toga, tu sam. Vidim da takvi razgovori privlače pažnju u MMA-u. Nije moj stil, ali ako hoćeš, samo dođi. Nisam ljut, ali želim odgovoriti Nelsonu zbog ljudi koji prate moju karijeru. Testirali su me na doping više od 20 puta, a Nelson se odjednom brine. Nikada u životu nisam koristio doping. Bio sam savršena žrtva za UFC. Volim ovaj sport, posvetio sam mu cijeli život. Jedini suplement koji koristim je težak i krvav trening", poručio je Mirko Filipović prošle godine.

Meč u Londonu je morao otkazati zbog ozljede, ali dočekao je Nelsona sinoć u New Yorku. U kultnoj dvorani Mohegan Sun revanširao se Amerikancu za poraz koji mu je nanio 2011. godine u UFC-u. Slavio je nakon tri teške runde jednoglasnom sudačkom odlukom (30:27, 29:28, 29:28).

Nelson se ponašao kao da je on pobijedio. Slavljenički je podignuo ruke i poručio sucima da nisu gledali meč.

Nije trebalo dugo da se zakotrlja stara priča. Među komentarima na američkim borilačkim portalima može se naći teških optužbi. Amerikancima je teško povjerovati da Mirko ovako izgleda i udara s 44 godine. Jasno je da ga nikada nisu vidjeli na treningu.

Za Mirka je ta priča stvarno odavno završena. Prije četiri godine suspendirali su ga jer je prijavio da uzima male količine hormona rasta, kako bi zaliječio rame i odradio dogovorenu borbu za UFC. Bio je to njegov rastanak od američke organizacije.

"Suspendirali su me na dvije godine nakon negativnog testa. Borci koriste anabolike i steroide pa dobiju šest mjeseci zabrane. Ja sam dobio dvije godine ni za šta. UFC je tek potpisao s USADA-om i trebali su veliko ime. Uhvatili su krivog čovjeka", rekao je Mirko.

I za Index je u iskrenom obraćanju nedavno objasnio kako stoje stvari. Na komentare s američkih portala se ne obazire.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.