Mirna Jukić opet najbolja sportašica Austrije

VUKOVARKA Mirna Jukić drugi je put izabrana za najbolju sportašicu Austrije. Mlada 23-godišnja plivačica to je zaslužila zbog brončane medalje na 200 m prsno na SP u Rimu. 

Hrvatica koja pliva za Austriju za sportašicu je godine izabrana i 2002., a ove je godine u izboru sportskih novinara za više od 600 bodova iza sebe ostavila skijašicu Kathrin Zettel koja je osvojila zlato u super-kombinaciji na SP-u u Val d'Isereu. Treće je mjesto zauzela biciklistica Elisabeth Osl.

U muškoj je konkurenciji najboljim proglašen skijaš-skakač Wolfgang Loitzl, svjetski prvak na maloj skakaonici sa SP-a u Liberecu. Za svega je nekoliko bodova nadmašio reprezentativnog kolegu Gregora Schlierenzauera, ukupnog pobjednika Svjetskog kupa, koji je u anketi ipak osvojio najviše prvih mjesta.

Treći je u izboru s ogromnim zaostatkom bio svjetski slalomski prvak Manfred Pranger, a tek na petom mjestu je prvi sportaš iz nekog od “ljetnih” sportova, nogometaš Marc Janko.

Ekipa godine je reprezentacija u skijaškim skokovima, a nagrade za životno djelo dobile su dvije legende alpskog skijanja, Hermann Maier i Renate Götschl, koji su ove godine završili sportsku karijeru

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.