Mislite da se samo u SHNL-u loše sudi? Pogledajte ovaj crveni karton iz Premier lige

Foto: Profimedia

NEWCASTLE je sezonu Premier lige otvorio pobjedom 1:0 na domaćem terenu protiv Southamptona, povratnika u elitni razred engleskog nogometa. Pogodak odluke pao je u 45. minuti kada je Joelinton bio precizan na asistenciju Aleksandera Isaka. Gol Joelintona pogledajte OVDJE.

Usprkos pobjedi domaćina, nakon utakmice najviše se priča o situaciji iz 28. minute. Naime, od tog trenutka Newcastle je igrao s igračem manje jer je sudac Craig Pawson pokazao direktan crveni karton švicarskom stoperu Fabianu Schäru. Pawson je isključio Schära nakon što se ovaj zakačio s napadačem Southamptona Benom Breretonom Diazom.

Bizarna odluka suca

Schär je zagradio loptu koju je primio na 30-ak metara od svog gola i pripremao se dodati je golmanu, a onda mu je s leđa naletio Diaz i snažno ga odgurnuo te ga bacio na pod. Nakon toga Švicarac se ustao, došao do Diaza i unio mu se u lice. Njihove su se glave dotaknule, ali bez ikakvog ozbiljnog kontakta, a Diaz se bacio na tlo kao pokošen.

Schär je odmahnuo rukom i kratko se nasmijao, ali sucu Pawsonu nije bilo do smijeha. Dao je Schäru direktni crveni karton, a Diaza je kaznio žutim kartonom. Pratitelji engleskog nogometa odmah su na X-u počeli dijeliti snimku ovog isključenja, ponajviše u nevjerici što je Schär za ovaj postupak dobio crveni karton. Slično pratitelji SHNL-a često čine s odlukama hrvatskih sudaca, ali ni suci na najvišoj razini nisu imuni na to da postanu glavna tema utakmica.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.